Preskocit navigáciu

M. Glváč: Snažíme sa vyjsť v ústrety príbuzným zranených vojakov, zostávajú v Nemecku


M. Glváč: Snažíme sa vyjsť v ústrety príbuzným zranených vojakov, zostávajú v Nemecku

Ministerstvo obrany SR zabezpečilo rodine ťažko zraneného vojaka s poranením hlavy, aby mohli zostať blízko pri svojom zranenom príbuznom. Majú zabezpečené bezplatné ubytovanie priamo v areáli vojenskej nemocnice Landstuhle. Ministerstvo sa dohodlo so zdravotníckym personálom, aby blízkym príbuzným umožnili každodenné návštevy zraneného vojaka.

„Tak, ako sa snažíme zabezpečiť maximálnu úroveň zdravotníckej starostlivosti našim zraneným vojakom, rovnako sa snažíme vyjsť v ústrety ich príbuzným. Chceme im pomôcť zmierniť ich ťažkú situáciu,“ povedal minister obrany Martin Glváč .

Druhý vojak s priestrelom hrudníka by sa mal v najbližších dňoch podrobiť operácii. „Pevne veríme, že zdravotný stav obidvoch vojakov sa bude postupne zlepšovať. V mene všetkých príslušníkov ozbrojených síl a rezortu im želám skoré uzdravenie,“ uviedol náčelník Generálneho štábu genpor. Peter Vojtek. Zároveň poprial veľa šťastia ich kolegom, ktorí zostali slúžiť v Afganistane.

Vojaci utrpeli ťažké zranenia pri incidente, ktorý sa odohral v utorok 9. júla 2013 v operácii ISAF v Afganistane. Pri tzv. „green-on-blue“ útoku zo strážnej veže medzinárodného letiska v Kandaháre strieľal príslušník Afganskej národnej armády smerom dovnútra vojenskej leteckej základne. Počas streľby z guľometu prišiel o život príslušník strážnej jednotky Daniel Kavuliak. Ďalší štyria slovenskí vojaci boli zranení ľahko.



Autor: OS SR - Milan Vanga , Foto: ilustračné - Milan Vanga - Dátum: 13.07.2013
Čítanosť: 7955
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share