Preskocit navigáciu

Náčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom Slovensku


Náčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom Slovensku

Náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek dnes 25. júla 2013 pracovne navštívil vojenské útvary v posádkach Martin, Banská Bystrica a Sliač. Pracovnej cesty sa zúčastnil aj riaditeľ Akvizičnej agentúry (AKA) MO SR Ing. Pavel Kavacký, ktorý sa oboznámil s opravárenskými kapacitami vo vybraných útvaroch OS SR a súvisiacimi problémami v oblastiach zabezpečenia ich materiálnych potrieb a infraštruktúry.

Účelom pracovnej cesty náčelníka GŠ OS SR okrem uvedeného bolo aj zhodnotenie produktívnej činnosti opravárenských jednotiek s cieľom maximálne využiť vlastné sily, prostriedky a opravárenské kapacity tak, aby došlo k úspore finančných zdrojov na opravách.

V opravárenskom prápore VÚ 8009 Martin generálporučíka Vojteka privítal veliteľ práporu podplukovník Daniel Ličko, ktorý po úvodných informáciách o spôsobilostiach a kapacitách práporu, sprevádzal náčelníka GŠ počas obhliadky dielenských priestorov a opravárenských hál. Náčelníka GŠ OS SR a riaditeľa Akvizičnej agentúry zároveň informoval o zložitosti opravárenského systému z pohľadu včasného zabezpečenia náhradných dielov, potrebných na vykonanie opráv a problémov modernizácie dielenskej infraštruktúry.

Generálporučík Peter Vojtek ďalej navštívil martinskú Zásobovaciu základňu triedy V, kde ho sprevádzal veliteľ základne podplukovník Pavel Soják. Veliteľ základne informoval náčelníka GŠ o hlavných úlohách základne a opravárenských kapacitách so zameraním na opravy vysokozdvižných vozíkov v prospech celých OS SR. V rámci prehliadky priestorov bol náčelník GŠ OS SR informovaný aj o podnetoch na možné zlepšenie prevádzkyschopnosti existujúcich technických zariadení.

Pracovná cesta náčelníka GŠ OS SR a riaditeľa AKA pokračovala návštevou opravovne LaPVO v Banskej Bystrici, kde si prezreli jednotlivé dielenské priestory a opravárenské kapacity.

V posádke Sliač náčelníka GŠ Vojteka a riaditeľa AKA privítal a sprevádzal náčelník štábu veliteľstva Vzdušných síl OS SR plukovník Stanislav Hurčík a náčelník štábu Zmiešaného krídla Sliač podplukovník Pavol Tököly. Návšteva bola zameraná na obhliadku opravy leteckého trenažéra MiG-29 tesne pred jej dokončením. Oprava trenažéra je vykonávaná silami a prostriedkami opravárenského práporu VÚ 8009 Martin.

Riaditeľ Akvizičnej agentúry Ing. Pavel Kavacký sa počas návštev v jednotlivých útvaroch OS SR podrobne oboznámil so systémom objednávania náhradných dielov potrebných pre realizáciu opráv. Na záver pracovnej cesty sa náčelník GŠ OS SR s riaditeľom Akvizičnej agentúry zhodli na potrebe zefektívnenia a zvýšenia pružnosti súčasného systému zabezpečenia náhradných dielov. Vysoko ocenili odbornosť a profesionalitu jednotlivých pracovníkov špecialistov na pracoviskách vykonávajúcich opravy, ktoré dnes navštívili.


Náčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom SlovenskuNáčelník GŠ Peter Vojtek navštívil posádky na strednom Slovensku

Autor: GŠ OS SR - pplk. Igor Dobrovič , Foto: Ing. Tomáš Povoda, rtn. Bc. František Slameník - Dátum: 25.07.2013
Čítanosť: 11360
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share