Preskocit navigáciu

Ťažko zraneného vojaka s priestrelom hrudníka previezli na Slovensko


Ťažko zraneného vojaka s priestrelom hrudníka previezli na Slovensko

Ťažko zraneného slovenského vojaka s priestrelom hrudníka dnes previezli z vojenskej nemocnice v Landstuhle do Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku, kde sa podrobí ďalšej liečbe. Druhý z dvojice ťažko zranených vojakov naďalej zostáva hospitalizovaný v americkom zdravotníckom zariadení v Nemecku.

„Som veľmi rád, že zdravotný stav zranených vojakov sa zlepšuje. Stav jedného sa dokonca zlepšil natoľko, že ho dnes môžeme previezť na Slovensko, kde sa podrobí ďalšej liečbe. Samozrejme aj tu bude pod dohľadom špičkových lekárov a navyše bude bližšie pri svojej rodine a blízkych,“ uviedol minister obrany SR Martin Glváč.

Podľa vojenských lekárov zdravotný stav vojaka s priestrelom hrudníka je po absolvovaní náročných operačných zákrokov stabilizovaný. „Zatiaľ ale nie je možné určiť dobu ďalšej liečby, ktorú bude musieť absolvovať na Slovensku,“ uviedli. V prípade druhého zraneného vojaka lekári zatiaľ prevoz neodporúčajú. Jeho stav je ale stabilizovaný. Po dohode s americkými lekármi bude zatiaľ pokračovať jeho liečba v Nemecku.

Dvaja ťažko zranení slovenskí vojaci boli v špičkovej americkej nemocnici v Landstuhle v Nemecku hospitalizovaní od stredy 10. júla 2013. Zranenia utrpeli po útoku afganského vojaka na slovenských vojakov v Kandaháre.



Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - ilustračné - Dátum: 30.07.2013
Čítanosť: 7747
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share