Preskocit navigáciu

Posledná rozlúčka s nadrotmajstrom Ľubomírom Igazom


Posledná rozlúčka s nadrotmajstrom Ľubomírom Igazom

Minister obrany SR Martin Glváč sa dnes v Partizánskom zúčastnil na poslednej rozlúčke so zosnulým príslušníkom Vojenskej polície Ľubomírom Igazom, ktorý zahynul minulý týždeň počas výcviku na Lešti.

Pozostalým vyjadril úprimnú sústrasť a prisľúbil rodine, že bude ako prvá informovaná o výsledkoch vyšetrovania nešťastnej udalosti. „A preto nebudeme zverejňovať čiastkové výsledky cez média,“ zdôraznil.

V piatok 13. septembra bol Ľubomír Igaz ministrom obrany mimoriadne povýšený in memoriam do hodnosti nadrotmajster. Súčasne mu boli in memoriam udelené dve vojenské medaily. Minister obrany mu udelil Pamätnú medailu ministra obrany SR I. stupňa (zlatú) a riaditeľ Vojenskej polície Medailu Vojenskej polície I. stupňa (zlatú).

Pohrebné obrady a svätú omšu dnes celebroval ordinár Ozbrojených síl a ozbrojených zborov Slovenskej republiky Mons. František Rábek. Rozlúčka so zosnulým bola so všetkými vojenskými poctami.

„Ľuboš, ďakujeme Vám za prácu, ktorú ste vykonali v radoch Vojenskej polície a Ozbrojených silách SR, za Vašu priazeň, priateľstvo a porozumenie. Česť Vašej pamiatke!,“ povedal riaditeľ Vojenskej polície plukovník Jaroslav Hamár.


Ľubomír mal podľa svojho kolegu nadtrotmajstra Radovana Janušku množstvo plánov a vždy bol plný optimizmu. „Ľubo nebol len profesionálny vojak, vojenský policajt, ale nám bol predovšetkým priateľom. Bol zásadový, čestný, nebojácny a priamy človek. Svoju prácu nebral ako povolanie, ale považoval ju za poslanie,“ zdôraznil.

Nadtrotmajster Ľubomír Igaz nastúpil do Ozbrojených síl SR v máji 2001 do Práporu okamžitej reakcie v Martine. Tam pôsobil až do vyslania do operácie ISAF v Afganistane v roku 2008. Odtiaľ sa vrátil k 11. mechanizovanému práporu v Martine. V roku 2011 bol vyčlenený na plnenie úloh Vojenskej polície a bol zaradený na funkciu vedúceho staršieho inšpektora skupiny pre riešenie krízových situácií Útvaru Vojenskej polície Banská Bystrica.



Autor: MO SR - KOd , Foto: OS SR - mjr. Milan VANGA - Dátum: 18.09.2013
Čítanosť: 8061
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share