Preskocit navigáciu

1. zástupcom náčelníka generálneho štábu sa stal generálporučík Peter Gajdoš


1. zástupcom náčelníka generálneho štábu sa stal generálporučík Peter Gajdoš

Za účasti ministra obrany SR Martina Glváča a náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Petra Vojteka sa dnes 1. októbra na ministerstve obrany uskutočnilo slávnostné odovzdanie a prevzatie funkcie 1. zástupcu náčelníka Generálneho štábu OS SR.

V prítomnosti hlavných predstaviteľov ministerstva obrany, príslušníkov ministerstva obrany a generálneho štábu a členov diplomatického zboru akreditovaného v SR, bol do funkcie zástupcu náčelníka GŠ OS SR vymenovaný generálporučík Peter Gajdoš, ktorý sa na túto pozíciu vrátil z funkcie vojenského predstaviteľa SR pri Vojenskom výbore NATO a EÚ. V tejto funkcii ho vystrieda doterajší 1. zástupca NGŠ generálmajor Miroslav Kocian.

„Dnes sme svedkami udalosti, pri ktorej sa na pomyselnom rázcestí vo svojej kariére ocitli dvaja generáli. Som presvedčený o tom, že obaja sa vydávajú tou správnou cestou, pretože dostali dôveru zastávať významné posty na základe výsledkov ich doterajšej profesionálnej práce, ktorou prispeli k rozvoju ozbrojených síl Slovenskej republiky“, povedal náčelník GŠ Vojtek vo svojom príhovore.

Pre generálmajora Kociana, ktorý odovzdal funkciu 1. zástupcu NGŠ je funkcia vojenského predstaviteľa pri Vojenskom výbore NATO a EÚ výzva a zároveň záväzok. „Avšak naďalej sa teším na spoluprácu s Vami, kedy budeme spoločne prijímať správne opatrenia s cieľom plniť poslanie ozbrojených síl – zabezpečiť obranyschopnosť Slovenskej republiky a byť naďalej dôveryhodným partnerom v zahraničných štruktúrach“, uviedol vo svojom vystúpení Kocian.

Prvý zástupca NGŠ generálporučík Gajdoš, ktorý už túto funkciu zastával do konca roka 2010 zdôraznil, že do staronovej funkcie prichádza s dvoma predsavzatiami. Poprvé: z fázy plánov, ktoré sú uvedené v Strategickom hodnotení obrany SR a v Bielej knihe prejsť do fázy implementačnej, a podruhé zaistiť kvalitnú podporu politickej reprezentácii Slovenskej republiky počas prípravy a samotného výkonu predsedníctva SR v EÚ v roku 2016.

Ako ocenenie doterajšej profesionálnej práce oboch generálov im náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek udelil odznak náčelníka Generálneho štábu OS SR I. a III. stupňa.


1. zástupcom náčelníka generálneho štábu sa stal generálporučík Peter Gajdoš1. zástupcom náčelníka generálneho štábu sa stal generálporučík Peter Gajdoš1. zástupcom náčelníka generálneho štábu sa stal generálporučík Peter Gajdoš1. zástupcom náčelníka generálneho štábu sa stal generálporučík Peter Gajdoš1. zástupcom náčelníka generálneho štábu sa stal generálporučík Peter Gajdoš1. zástupcom náčelníka generálneho štábu sa stal generálporučík Peter Gajdoš1. zástupcom náčelníka generálneho štábu sa stal generálporučík Peter Gajdoš1. zástupcom náčelníka generálneho štábu sa stal generálporučík Peter Gajdoš1. zástupcom náčelníka generálneho štábu sa stal generálporučík Peter Gajdoš1. zástupcom náčelníka generálneho štábu sa stal generálporučík Peter Gajdoš1. zástupcom náčelníka generálneho štábu sa stal generálporučík Peter Gajdoš

Autor: KaNGŠ , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 01.10.2013
Čítanosť: 11114
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share