Preskocit navigáciu

Ruskí vojenskí policajti na Slovensku


Ruskí vojenskí policajti na Slovensku

V dňoch 30. septembra až 2. októbra bola na Slovensku na návšteve delegácia vojenskej polície Ruskej federácie, vedená zástupcom riaditeľa Hlavnej správy Vojenskej polície plukovníkom Vitalijom Kochom. Ruských hostí oboznámil v Trenčíne riaditeľ Vojenskej polície plukovník Jaroslav Hamár so štruktúrou a úlohami našej vojenskej polície.

Ruská delegácia navštívila Centrum výcviku a kynológie VP Vlkanová – Hronsek, ako aj Ústav špeciálneho zdravotníctva a výcviku MO SR Lešť. Jeho riaditeľ, prof. MUDr. Ján Zvonár i jeho zástupca podplukovník Branislav Benka ruských hostí zoznámil s týmto výnimočným výcvikovým centrom. Podľa slov plukovníka Kocha ich zaujala predovšetkým multifunkčnosť celého priestoru, ktorá umožňuje výcvik mnohých ozbrojených, ale aj záchranárskych a bezpečnostných zložiek. Ocenili aj ukážku činnosti odboru simulačných technológií, ktorý pomáha cvičiacim jednotkám a štábom viesť intenzívny, realistický výcvik, ako aj ukážku činnosti vojenských policajtov v priestore výsadkového trenažéra Jakub Koloseum.

Plukovník Hamár informoval aj o činnosti vojenských policajtoch v zahraničných misiách a operáciách. V tejto oblasti ruská strana vojenských policajtov zatiaľ nevyužíva a zbiera skúsenosti. Veď v dnešnej podobe existuje pomerne krátko. Ruskí hostia po oboznámení s podmienkami výcviku v Centre výcviku a kynológie VP a v Ústave špeciálneho zdravotníctva a výcviku MO SR Lešť prejavili záujem o konkrétnu spoluprácu. Preto plukovník Hamár nevylúčil, že v budúcnosti sa aj ruskí vojenskí policajti zúčastnia na niektorých druhoch výcviku a kurzoch v spomínaných výcvikových zariadeniach.


Ruskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na SlovenskuRuskí vojenskí policajti na Slovensku

Autor: MO SR - Jozef Žiak , Foto: autor - Dátum: 02.10.2013
Čítanosť: 8626
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share