Preskocit navigáciu

Príslušníci LOT tímu v Bosne opäť pohotovo zasiahli pri dopravnej nehode


Príslušníci LOT tímu v Bosne opäť pohotovo zasiahli pri dopravnej nehode
Pomoc vodičovi havarovaného automobilu poskytli v pondelok 25. novembra pri Tjentišti príslušníci slovenského kontingentu v operácii ALTHEA v Bosne a Hercegovine. Členovia motorizovanej hliadky kapitán Ľubomír Feltovič a rotmajster Ladislav Rechtorik zo styčného a pozorovacieho tímu (LOT) Foča boli svedkami dopravnej nehody, pri ktorej vodič smerujúci z Tjentišťa do Foče v pravotočivej zákrute nezvládol riadenie svojho motorového vozidla. Na mokrej vozovke dostal šmyk, narazil do kamennej steny a vozidlo ostalo skrížené cez vozovku kde tvorilo v neprehľadnej zákrute prekážku.

Náš pozorovací tím pohotovo zareagoval poskytol technickú podporu, pripravil vozidlo na odťah a z dôvodu neprehľadnej dopravnej situácie obaja členovia tímu riadili premávku až do odstránenie prekážky odťahovou službou, čím zabezpečili bezpečnosť cestnej premávky.

Členovia pozorovacích tímov pôsobiacich v Bosne a Hercegovine neváhajú kedykoľvek poskytnúť pomoc človeku v núdzi. Počas vykonávania patrol operačné tými z LOTu Foča neváhajú pomôcť pri vzniknutých dopravných nehodách. Aj v prípade dopravných nehôd zareagovali slovenskí vojaci okamžite a profesionálne, čím naplnili svoje poslanie v operácii – pomáhať v krízových situáciách a príkladne reprezentovať jednotky EUFOR pôsobiace v Bosne a Hercegovine a zároveň ozbrojené sily Slovenskej republiky v medzinárodnom prostredí.

Príslušníci LOT tímu v Bosne opäť pohotovo zasiahli pri dopravnej nehodePríslušníci LOT tímu v Bosne opäť pohotovo zasiahli pri dopravnej nehodePríslušníci LOT tímu v Bosne opäť pohotovo zasiahli pri dopravnej nehodePríslušníci LOT tímu v Bosne opäť pohotovo zasiahli pri dopravnej nehodePríslušníci LOT tímu v Bosne opäť pohotovo zasiahli pri dopravnej nehode

Autor: kpt. Vladimír Križko , Foto: LOT Foča - Dátum: 29.11.2013
Čítanosť: 7338
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share