Preskocit navigáciu

Najlepší poddôstojník je z martinského práporu výcviku


Najlepší poddôstojník je z martinského práporu výcviku

Komisia, pod vedením hlavného poddôstojníka OS SR štábneho nadrotmajstra Vladimíra Beluša, na svojom zasadaní 3. decembra v priestoroch 1. mechanizovanej brigády v Topoľčanoch po náročnom výbere zo šiestich kandidátov, rozhodla o udelení ocenenia „Najlepší poddôstojník OS SR vo výcvikovom roku 2013 nadrotmajstrovi Jaroslavovi Melegovi z Výcvikovej jednotky vojenských misií martinského práporu výcviku. Nadrotmajster Melega zastupoval pri výbere Sily výcviku a podpory.

„Ocenenie Najlepší poddôstojník výcvikového roka, na základe presne stanovených kritérií, nie je len formou zhodnotenia individuálneho prístupu jednotlivca za prínos k budovaniu profesionálnych síl, ale svojou povahou, aj pevnou súčasťou programov profesionálneho rozvoja mužstva a poddôstojníkov. Som rád, že ocenenie si získava čoraz väčšiu prestíž v poddôstojníckom zbore i medzi veliteľmi. Veď na tohtoročnom výbere sa zúčastnili aj zástupcovia Čestnej stráže prezidenta SR a Vojenskej polície. Teda už to nie je len ocenenie v rámci ozbrojených síl, ale celého rezortu obrany,“ so spokojnosťou v hlase povedal hlavný poddôstojník OS SR.

Podľa jeho slov je konkurencia pri výbere najlepšieho poddôstojníka z roka na rok väčšia a celkovo rastie profesionálna pripravenosť poddôstojníkov. Nadrotmajster Melega vyhral s tesným rozdielom pred svojimi kolegami z iných druhov síl. Rodák zo Spišskej Novej Vsi je profesionálnym vojakom už 16 rokov. Po absolvovaní ročnej práporčíckej školy v Liptovskom Mikuláši pôsobil najmä ako inštruktor v mnohých útvaroch a zariadeniach ozbrojených síl. Podnetné skúsenosti získal aj v práci v štruktúrach NATO, pri výcviku v USA i počas pôsobenia v zahraničných misiách a operáciách. Patril do prvého slovenského kontingentu v mierovej misii OSN UNFICYP na Cypre. Nedávno získal neoceniteľné skúsenosti aj pri príprave príslušníkov afganskej armády v operácii ISAF.

„Ocenenie je pre mňa určitou satisfakciou, že som svoju prácu na inštruktorských postoch rozličných výcvikových zariadení robil dobre. A na druhej strane aj motiváciou do mojej ďalšej práce,“ hovorí ocenený poddôstojník. Svoje získané skúsenosti bude môcť už o nejaký čas zúročiť na novom pracovisku, v Centre riadenia operácií. A nové pracovné pôsobisko je pre nadrotmajstra Melegu zasa novou výzvou.


Najlepší poddôstojník je z martinského práporu výcvikuNajlepší poddôstojník je z martinského práporu výcvikuNajlepší poddôstojník je z martinského práporu výcvikuNajlepší poddôstojník je z martinského práporu výcvikuNajlepší poddôstojník je z martinského práporu výcvikuNajlepší poddôstojník je z martinského práporu výcvikuNajlepší poddôstojník je z martinského práporu výcvikuNajlepší poddôstojník je z martinského práporu výcvikuNajlepší poddôstojník je z martinského práporu výcvikuNajlepší poddôstojník je z martinského práporu výcvikuNajlepší poddôstojník je z martinského práporu výcvikuNajlepší poddôstojník je z martinského práporu výcvikuNajlepší poddôstojník je z martinského práporu výcvikuNajlepší poddôstojník je z martinského práporu výcvikuNajlepší poddôstojník je z martinského práporu výcvikuNajlepší poddôstojník je z martinského práporu výcviku

Autor: MO SR - Jozef Žiak , Foto: autor - Dátum: 04.12.2013
Čítanosť: 7886
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share