Preskocit navigáciu

Vojaci vypálili z Tyršovho nábrežia 20 novoročných sálv


Vojaci vypálili z Tyršovho nábrežia 20 novoročných sálv

Pri príležitosti 21. výročia vzniku Slovenskej republiky 1. januára vojaci z Tyršovho nábrežia vypálili 20 delostreleckých sálv. Slávnostné salvy boli vypálené zo šiestich 122 mm delostreleckých húfnic HD – 30A.

„Ozbrojené sily SR majú za sebou ďalší veľmi náročný rok, ktorý bol poznačený aj tragickými udalosťami. Verím preto, že ten ďalší bude mať pre nás v každom smere viac pozitív. V roku 2014 nás čaká veľa práce, som však presvedčený, že občania Slovenskej republiky sa budú môcť v rámci domáceho krízového manažmentu na ozbrojené sily naďalej spoľahnúť. Rovnako verím, že v zahraničných operáciách a misiách nám budú vojaci robiť iba dobré meno tak, ako doteraz,“ uviedol minister obrany SR Martin Glváč.

Rozkaz vypáliť 20 delostreleckých sálv vydal hlavný veliteľ Ozbrojených síl SR, prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič.


Vojaci vypálili z Tyršovho nábrežia 20 novoročných sálvVojaci vypálili z Tyršovho nábrežia 20 novoročných sálvVojaci vypálili z Tyršovho nábrežia 20 novoročných sálvVojaci vypálili z Tyršovho nábrežia 20 novoročných sálvVojaci vypálili z Tyršovho nábrežia 20 novoročných sálvVojaci vypálili z Tyršovho nábrežia 20 novoročných sálv

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - Pavol Vitko - Dátum: 01.01.2014
Čítanosť: 7666
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share