Preskocit navigáciu

Slávnostné zhromaždenie generálneho štábu pri príležitosti osláv Dňa vzniku SR a jej ozbrojených síl


Slávnostné zhromaždenie generálneho štábu pri príležitosti osláv Dňa vzniku SR a jej ozbrojených síl

Príslušníci Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky sa v utorok 7. januára 2014 zišli na slávnostnom zhromaždení pri príležitosti Dňa vzniku Slovenskej republiky a jej ozbrojených síl.

Po zaznení tónov hymny Slovenskej republiky v úvode stretnutia 1. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Gajdoš privítal prítomných hostí a príslušníkov generálneho štábu. Následne náčelník odboru personálneho manažmentu GŠ OS SR plukovník Maroš Brláš vyhlásil rozkaz prezidenta Slovenskej republiky.

Na slová prezidenta SR nadviazal náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek. Vo svojom prejave uviedol: „Predchádzajúci rok 2013, v ktorom sme oslávili dvadsiate výročie OS SR, bol rokom zmien, pomoci obavateľstvu, ale aj bolestivých strát v našich radoch. Uplynulých dvanásť mesiacov bolo zároveň naplnených prehodnocovaním našich štruktúr, čo sa dotklo takmer všetkých útvarov a zariadení. Mimoriadne náročný proces implementácie záverov prehodnotenia a optimalizácie štruktúr ozbrojených síl, najmä v jej veliteľských štruktúrach, bude pokračovať počas celého tohto roka. Okrem tohto procesu budeme riešiť otázky zabezpečenia denného života vojsk, jeho výcviku a plnenia úloh domáceho krízového manažmentu aj v náročných podmienkach stanoveného finančného rámca. Povinnosti dané pôsobením v medzinárodných bezpečnostných štruktúrach pred nás postavia náročnú úlohu skončenia pôsobenia príslušníkov ozbrojených síl v Afganistane, udržania statusu quo na Cypre, monitorovania situácie v Bosne a Hercegovine a pozorovateľských misiách vo svete. Zároveň musíme byť pripravení na plnenie úloh, ktoré budú pred ozbrojené sily postavené počas roka podľa potrieb našej republiky, ako aj medzinárodného spoločenstva.“
K plneniu týchto a mnohých ďalších úloh, ktoré na OS SR v tomto roku čakajú, generálporučík Vojtek zaželal všetkým prítomným pevné zdravie a veľa tvorivých síl.


Slávnostné zhromaždenie generálneho štábu pri príležitosti osláv Dňa vzniku SR a jej ozbrojených sílSlávnostné zhromaždenie generálneho štábu pri príležitosti osláv Dňa vzniku SR a jej ozbrojených sílSlávnostné zhromaždenie generálneho štábu pri príležitosti osláv Dňa vzniku SR a jej ozbrojených sílSlávnostné zhromaždenie generálneho štábu pri príležitosti osláv Dňa vzniku SR a jej ozbrojených síl

Autor: OOd NGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: OOd NGŠ - mjr. Štefan Zemanovič - Dátum: 07.01.2014
Čítanosť: 8489
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share