Preskocit navigáciu

Štátny tajomník M.Koterec rokoval v Maďarsku


Štátny tajomník M.Koterec rokoval v Maďarsku

V maďarskom Székesfehérvári sa v utorok stretli štátny tajomník MO SR Miloš Koterec a parlamentný štátny tajomník MO Maďarska Tamás Vargha, ktorí spolu predsedajú slovensko-maďarskej zmiešanej komisii pre vojenské a iné bezpečnostno-politické otázky. Komisia je bilaterálnym mechanizmom, ktorý bol vytvorený na základe Zmluvy o dobrom susedstve a priateľskej spolupráci medzi SR a Maďarskom.

Počas stretnutia prítomní zhodnotili aktuálny stav bilaterálnej spolupráce v oblasti obrany, pričom dôraz kládli najmä na odpočet plnenia úloh vyplývajúcich z posledného zasadnutia komisie. Prítomní sa zhodli na zintenzívnení spolupráce v oblasti vzdušných síl, výcviku, vzdelávania a vojenskej histórie.

Štátny tajomník ocenil pre obe strany prínosnú spoluprácu v oblasti domáceho krízového manažmentu: „Projekt Tisa je výsledkom nadštandardnej medzinárodnej vojenskej spolupráce, ktorá je nielen zárukou pomoci obyvateľstvu pri predchádzaní povodniam, prípadne odstraňovaní ich dôsledkov, ale tým i výrazne prispieva k rozvoju dobrých susedských vzťahov medzi krajinami v našom regióne.“

Intenzívne diskutovanou témou bola i bezpečnostná situácia vo vybraných regiónoch sveta. Osobitnú pozornosť venovali dianiu v bezprostrednom susedstve, na Ukrajine a obaja v tomto prípade konštatovali jednoznačnú názorovú zhodu.


Štátny tajomník M.Koterec rokoval v MaďarskuŠtátny tajomník M.Koterec rokoval v MaďarskuŠtátny tajomník M.Koterec rokoval v MaďarskuŠtátny tajomník M.Koterec rokoval v MaďarskuŠtátny tajomník M.Koterec rokoval v MaďarskuŠtátny tajomník M.Koterec rokoval v MaďarskuŠtátny tajomník M.Koterec rokoval v MaďarskuŠtátny tajomník M.Koterec rokoval v MaďarskuŠtátny tajomník M.Koterec rokoval v MaďarskuŠtátny tajomník M.Koterec rokoval v Maďarsku

Autor: MO SR - KaŠTAT , Foto: MO SR - KaŠTAT - Dátum: 19.02.2014
Čítanosť: 6629
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share