Preskocit navigáciu

Výročná konferencia Ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny za účasti LOT koordinačného centra


Výročná konferencia Ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny za účasti LOT koordinačného centra

V priestoroch kasární Rajlovač v Sarajeve sa dňa 20. februára 2014 uskutočnila výročná konferencia o mínovej bezpečnosti, ktorú viedol zástupca náčelníka GŠ OS Bosny a Hercegoviny (BiH)generál Boško Šiljegovič.
Samotnej konferencie sa zúčastnili najvyšší predstavitelia Ministerstva obrany BiH, ako aj ďalší významní predstavitelia medzinárodných organizácií, vrátane príslušníkov EUFOR. Počas brífingov prednášajúcich bola niekoľko krát vyzdvihnutá práca LOT tímov, za ich podporu pri vzdelávaní v oblasti mínovej bezpečnosti na školách.
Po ukončení konferencie zástupca veliteľa operačného veliteľstva brigádny generál Sakib Forič osobne poďakoval náčelníkovi LOT koordinačného centra podplukovníkovi Renému Házovi za úsilie poskytované jednotlivými LOTmi v oblasti vzdelávania a mínovej bezpečnosti.
Tri slovenské styčné a pozorovacie tímy v minulom roku poskytli celkom 77 školení pre viac ako 6000 osôb.


Výročná konferencia Ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny za účasti LOT koordinačného centraVýročná konferencia Ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny za účasti LOT koordinačného centraVýročná konferencia Ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny za účasti LOT koordinačného centra

Autor: pplk. René Ház , Foto: pplk. René Ház - Dátum: 24.02.2014
Čítanosť: 8284
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share