Preskocit navigáciu

V Kábule rokovali o aktuálnej bezpečnostnej situácii


V Kábule rokovali o aktuálnej bezpečnostnej situácii

Poskytnúť účastníkom aktuálne informácie o činnosti koaličných síl a bezpečnostnej situácii v Afganistane s ohľadom na blížiace sa prezidentské a komunálne voľby bolo cieľom konferencie, ktorú 27. februára v Kábule organizačne zabezpečoval riaditeľ Štábu veliteľstva ISAF plukovník Ladislav Dovhun so svoju skupinou.

Vojenských pridelencov a starších národných predstaviteľov koaličných síl v Afganistane na konferencii Mission Awareness Conference privítal náčelník Štábu veliteľstva ISAF (COS HQ ISAF) turecký generálporučík Kenan Hüsnüoğlu. Medzi 60 účastníkmi z 23 krajín reprezentoval Ozbrojené sily SR starší národný predstaviteľ vo Veliteľstve ISAF v Kábule plukovník Marian Kurilla.

Účastníci počas konferencie získali ucelený prehľad o plánovaní a prebiehajúcom sťahovaní síl a prostriedkov z operácie ISAF a oboznámili sa s aktuálnym plánovacím procesom novej operácie Resolute Support Mission, ktorá by mala nadviazať na operáciu ISAF, ktorá skončí v roku 2014.

Počas spoločnej pracovnej večere po skončení konferencie účastníci diskutovali o súčasnej situácii v Afganistane a o pokračovaní pôsobenia koaličných síl v tejto krajine po roku 2014.


V Kábule rokovali o aktuálnej bezpečnostnej situácii

Autor: OS SR - plk. Ladislav Dovhun , Foto: HQ ISAF - Dátum: 05.03.2014
Čítanosť: 8514
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share