Preskocit navigáciu

Nová publikácia Vojenská taktika aj na internete


Nová publikácia Vojenská taktika aj na internete

Druhy vojenských pascí, čata a družstvo v útoku či v obrane, prieskum objektu alebo vyčistenie zastavaného priestoru – to je len niekoľko z tém novej vysokoškolskej učebnice Vojenská taktika.

Autormi 272-stranovej publikácie sú doc. Ing. Peter Spilý, PhD. (plk v. z.) a npor. Ing. Michal Hrnčiar, obaja z Katedry bezpečnosti a obrany Akadémie ozbrojených síl. Podobná učebnica už dávno na Slovensku nevyšla. Pre príslušné vojenské predmety mali študenti aj vyučujúci doteraz k dispozícii len doktríny a služobné pomôcky, ktoré sa používajú v našich ozbrojených silách. P. Spilý (pôvodne ženista) aj M. Hrnčiar (donedávna veliteľ mech. čaty) využívajú nielen metodiky a postupy OS SR, ale aj manuály amerických, britských či českých vojsk a najnovšie poznatky vyplývajúce z aktuálnych ozbrojených konfliktov. Jedným z recenzentov publikácie je účastník viacerých misií a operácií brig. gen. Ondřej Novosad, dnes veliteľ Pozemných síl OS SR.

Vojenská taktika sa zaoberá širokým spektrom úloh typických pre družstvo, čatu či malý tím. Má ambíciu uplatniť sa pri vzdelávaní dôstojníkov aj poddôstojníkov, nielen v rámci štúdia, ale aj prípravy jednotiek Ozbrojených síl SR. Učebnica je k dispozícii na internete: http://ak.aos.sk/e-zdroje/e-knihy-aos/175-vojenska-taktika.html.



Autor: MO SR - Pavol Vitko , Foto: AOS - Dátum: 17.03.2014
Čítanosť: 9297
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share