Preskocit navigáciu

Generálporučík Vojtek: Úspešná spolupráca medzi OS SR a Národnou gardou štátu Indiana prebieha už dvadsať rokov


Generálporučík Vojtek: Úspešná spolupráca medzi OS SR a Národnou gardou štátu Indiana prebieha už dvadsať rokov

Výmena názorov na aktuálne témy vzájomnej spolupráce medzi Ozbrojenými silami Slovenskej republiky a Národnou gardou štátu Indiana a súčasne vyjadrenie poďakovania za pomoc a podporu, preukazovanú počas 20. rokov existujúceho partnerstva, boli hlavnou náplňou pracovného stretnutia náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Petra Vojteka s veliteľom Národnej gardy štátu Indiana generálmajorom Martinom R. Umbargerom dnes 26. marca 2014 v Bratislave.

Veliteľa Národnej Gardy generálmajora Umbargera na Generálnom štábe privítal náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek, prvý zástupca NGŠ generálporučík Peter Gajdoš, druhý zástupca NGŠ Pavel Macko a veliteľ Strategického centra krízového manažmentu brigádny generál Jindřich Joch. Na pracovnom rokovaní sa zúčastnil aj zástupca náčelníka Štábu strategického plánovania GŠ OS SR plukovník gšt. Peter Babiar, náčelník Odboru personálneho manažmentu Štábu pre podporu operácií GŠ OS SR plukovník Maroš Brláš a hlavný poddôstojník OS SR šbnrtm. Vladimír Beluš.

Ozbrojené sily SR spolupracujú s Národnou gardou štátu Indiana v rámci Programu štátneho partnerstva (State Partnership Program) od roku 1994. Táto spolupráca bola spočiatku zameraná na podporu a rozvoj transformácie formujúcich sa ozbrojených síl SR. Nadštandardná spolupráca s Národnou gardou štátu Indiana počas 20-ročnej existencie mala a má rozmanité podoby, pričom vo všeobecnosti sa sústreďuje na oblasť skvalitňovania velenia a riadenia, odbornej prípravy a výcviku príslušníkov a jednotiek ozbrojených síl SR, krízového manažmentu, spolupráce pri zabezpečovaní zdokonaľovania jazykovej pripravenosti, ako aj ďalších oblastí podľa aktuálnej potreby.

Súčasťou programu generálmajora Umbargera na Slovensku je návšteva Ústrednej vojenskej nemocnice, Základne mobilných komunikačných systémov v Ružomberku a návšteva Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši.


Generálporučík Vojtek: Úspešná spolupráca medzi OS SR a Národnou gardou štátu Indiana prebieha už dvadsať rokovGenerálporučík Vojtek: Úspešná spolupráca medzi OS SR a Národnou gardou štátu Indiana prebieha už dvadsať rokovGenerálporučík Vojtek: Úspešná spolupráca medzi OS SR a Národnou gardou štátu Indiana prebieha už dvadsať rokovÚspešná spolupráca medzi OS SR a Národnou gardou štátu Indiana prebieha už dvadsať rokovÚspešná spolupráca medzi OS SR a Národnou gardou štátu Indiana prebieha už dvadsať rokovÚspešná spolupráca medzi OS SR a Národnou gardou štátu Indiana prebieha už dvadsať rokovÚspešná spolupráca medzi OS SR a Národnou gardou štátu Indiana prebieha už dvadsať rokovÚspešná spolupráca medzi OS SR a Národnou gardou štátu Indiana prebieha už dvadsať rokovÚspešná spolupráca medzi OS SR a Národnou gardou štátu Indiana prebieha už dvadsať rokovÚspešná spolupráca medzi OS SR a Národnou gardou štátu Indiana prebieha už dvadsať rokovÚspešná spolupráca medzi OS SR a Národnou gardou štátu Indiana prebieha už dvadsať rokovÚspešná spolupráca medzi OS SR a Národnou gardou štátu Indiana prebieha už dvadsať rokovÚspešná spolupráca medzi OS SR a Národnou gardou štátu Indiana prebieha už dvadsať rokovÚspešná spolupráca medzi OS SR a Národnou gardou štátu Indiana prebieha už dvadsať rokovÚspešná spolupráca medzi OS SR a Národnou gardou štátu Indiana prebieha už dvadsať rokov

Autor: OOd - Andrea Hankoščáková , Foto: OS SR - mjr. Milan Vanga - Dátum: 26.03.2014
Čítanosť: 7347
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share