Preskocit navigáciu

Príslušníci MO SR a GŠ dnes darovali krv


Príslušníci MO SR a GŠ dnes darovali krv

Desiatky dobrovoľných darcov krvi dnes 8. apríla v Klube ministerstva obrany darovali najvzácnejšiu tekutinu prostredníctvom mobilnej odberovej jednotky z ÚVN Ružomberok.

Profesionálni vojaci a zamestnanci ministerstva obrany a generálneho štábu už od siedmej hodiny postupne prichádzali do klubu, kde ich čakal kolektív Mobilnej odberovej jednotky pod vedením prednostu Oddelenia hematológie a transfuziológie ÚVN Ružomberok MUDr. Juraja Mituru. Ten si záujem dobrovoľných darcov o darovanie krvi pochvaľuje. „Tu na ministerstve je to vždy veľký počet, čo nás veľmi teší,“ povedal MUDr. Mitura. Podľa neho chodí väčší počet „skalných“ darcov, s ktorými sa už navzájom dôverne poznajú. „Dúfam, že sa dnes objavia aj prvodarcovia,“ dodal.

Mobilnú odberovú jednotku skoro ráno navštívil aj náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek, ktorý ocenil prvých ranných darcov. Medzi nimi bol aj kapitán Martin Farkaš, ktorý sa odberov zúčastňuje pravidelne už niekoľko rokov.

Za štyri hodiny dnes príslušníci mobilnej odberovej jednotky odobrali takmer 20 litrov najvzácnejšej tekutiny od 43 dobrovoľných darcov. Z nich bolo 10 prvodarcov. Väčšina z nich potvrdila, že sa určite zúčastní aj najbližšej akcie darovania krvi, ktorú MUDr. Mitura s kolektívom bude organizovať na ministerstve obrany opäť v jesenných mesiacoch.


Príslušníci MO SR a GŠ dnes darovali krvPríslušníci MO SR a GŠ dnes darovali krvPríslušníci MO SR a GŠ dnes darovali krvPríslušníci MO SR a GŠ dnes darovali krvPríslušníci MO SR a GŠ dnes darovali krvPríslušníci MO SR a GŠ dnes darovali krvPríslušníci MO SR a GŠ dnes darovali krvPríslušníci MO SR a GŠ dnes darovali krvPríslušníci MO SR a GŠ dnes darovali krvPríslušníci MO SR a GŠ dnes darovali krvPríslušníci MO SR a GŠ dnes darovali krv

Autor: OS SR - mjr. Milan Vanga , Foto: autor - Dátum: 08.04.2014
Čítanosť: 6739
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share