Preskocit navigáciu

Vážení profesionálni vojaci a zamestnanci, milí kolegovia,


Vážení profesionálni vojaci a zamestnanci, milí kolegovia,

prišla chvíľa, ktorú si my – profesionálni vojaci nikdy dlhodobo neplánujeme. Po 37 rokoch v uniforme som sa rozhodol zavŕšiť svoju profesionálnu vojenskú službu. V súvislosti s naštartovanými procesmi nebolo moje rozhodnutie odísť jednoduché. Z tohto aspektu však neexistuje „vhodná doba“. Žijeme v dynamickom svete, v ktorom vývoj bezpečnostného prostredia a reakcie na tento vývoj robia z armád živé organizmy, ktoré sú neustále v istom štádiu zmien – prispôsobovania sa, plánovania, výcviku, nasadení síl. Skôr ako sa uzatvorí jedna etapa, už je naštartovaná iná, ďalšia. Dôvod môjho odchodu je však celkom prozaický – zdravotné dôvody. A tie nehľadia na vhodný čas ani pracovné okolnosti.

Dovoľte mi, aby som v tejto chvíli poďakoval za prejavenú dôveru a spoluprácu počas výkonu mojej funkcie. Veľká vďaka patrí všetkým profesionálnym vojakom, vojačkám a zamestnancom za spoluprácu, podporu a porozumenie. Pri mojej každodennej práci som sa vždy mohol spoľahnúť a oprieť o kvalitných profesionálov, ktorých naša armáda má. Som hrdý na všetko, čo sa nám spoločnou prácou podarilo dosiahnuť.

S úctou a rešpektom budem spomínať na všetkých našich mužov a ženy v uniformách, ktorí nasadzovali a nasadzujú svoje životy v operáciách a misiách ďaleko od našich hraníc. V srdci mi bude natrvalo uložená pamiatka na tých, ktorí pri plnení služobných povinností priniesli na oltár vlasti najväčšiu obetu a dnes už nie sú medzi nami.

Svojmu nástupcovi prajem veľa sily a energie. Verím, že v tomto náročnom období bude nachádzať na naše spoločné problémy tie najlepšie riešenia. Prajem mu uznanie od spolupracovníkov a veľa úspechov v jeho zodpovednej práci.


Vážení kolegovia,

slúžiť v uniforme a plniť úlohy v prospech svojej milovanej vlasti bolo pre mňa vždy najväčšou poctou a životnou hodnotou. Rovnako mi bolo cťou spolupracovať s Vami - ozajstnými profesionálmi, odhodlanými, presvedčenými a v práci ochotnými siahnuť až na dno svojich možností. Z úprimného srdca Vám všetkým želám pevné zdravie, šťastie, rodinnú pohodu a veľa úspechov v práci a osobnom živote.



Autor: genpor. Ing. Peter Vojtek , Foto: mjr. Vanga - Dátum: 06.05.2014
Čítanosť: 8707
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share