Preskocit navigáciu

Minister obrany Martin Glváč si na Slavíne uctil obete 2. svetovej vojny


Minister obrany Martin Glváč si na Slavíne uctil obete 2. svetovej vojny

Minister obrany SR Martin Glváč a štátny tajomník Miloš Koterec si uctili pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom pri pamätníku na Slavíne obete druhej svetovej vojny. V roku 2014 si pripomíname už 69. výročie ukončenia druhej svetovej vojny.
Minister obrany Martin Glváč sa už včera zúčastnil na opätovnom celkovom osvetlení pamätníka na Slavíne. Nové osvetlenie pamätníka slávnostne zažali pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom. „Deň víťazstva nad fašizmom je pre nás všetkých mimoriadne dôležitý. S úctou si pripomíname hrdinov, ktorí obetovali svoje životy v boji za mier a slobodu,“ povedal šéf rezortu obrany.

Štátny tajomník ministerstva obrany Miloš Koterec dnes pri tejto príležitosti udelil pamätnú medailu III. stupňa deviatim žijúcim bojovníkom proti fašizmu za účasť v národnom boji za oslobodenie v rokoch druhej svetovej vojny.

Pietnej spomienky pri pamätníku na Slavíne sa zúčastnili aj predseda Vlády SR Robert Fico, členovia vlády SR, podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič, zástupcovia NR SR, zástupcovia diplomatických misií a členovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, vrátane priamych účastníkov odboja.

Druhá svetová vojna bola najväčším a najkrvavejším ozbrojeným konfliktom v dejinách ľudstva. V druhej svetovej vojne prišlo o život približne 60 miliónov ľudí, z toho väčšina civilistov. Nemecko podpísalo kapituláciu 8. mája 1945 v Berlíne.


Minister obrany Martin Glváč si na Slavíne uctil obete 2. svetovej vojnyMinister obrany Martin Glváč si na Slavíne uctil obete 2. svetovej vojnyMinister obrany Martin Glváč si na Slavíne uctil obete 2. svetovej vojnyMinister obrany Martin Glváč si na Slavíne uctil obete 2. svetovej vojnyMinister obrany Martin Glváč si na Slavíne uctil obete 2. svetovej vojnyMinister obrany Martin Glváč si na Slavíne uctil obete 2. svetovej vojny

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 10.05.2014
Čítanosť: 6475
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share