Preskocit navigáciu

Na Generálnom štábe si uctili hrdinov oslobodzovacích bojov


Na Generálnom štábe si uctili hrdinov oslobodzovacích bojov

V tomto roku si Slovenská republika pripomína 69. výročie Dňa víťazstva nad fašizmom – dňa, ktorý ukončil najväčší ozbrojený konflikt v dejinách.

Pri tejto príležitosti nastúpili príslušníci Generálneho štábu OS SR dnes, 12. mája v Bratislave a spoločne pri pripomenuli tento pamätný deň v histórii Slovenska.

„Pomaly, ale isto všetci zabúdame na hrôzy, ktoré k nám priniesla vojna, ktorá sa neudiala v krajine vzdialenej tisícky kilometrov, ale zasiahla náš národ priamo a bolestivo. Už v bojoch pred 69. rokmi bola cieľom obrana demokracie. S rovnakým cieľom pokračujeme aj dnes v boji proti medzinárodnému terorizmu. Naše tradície, úcta k našim predkom a ich odkaz nás vedú a vždy budú viesť k obrane hodnôt najvyšších, hodnôt ľudských,“ povedal vo svojom príhovore náčelník GŠ Milan Maxim.
Podľa náčelníka GŠ je angažovanosť Slovenska v medzinárodnom prostredí najlepším dôkazom udržiavania tradícií hrdinstva a odvahy. „Slovenská republika sa ako členská krajina Severoatlantickej aliancie a Európskej únie na mnohých miestach sveta usiluje o naplnenie odkazu vojakov, ktorí bojovali za našu slobodu v 2. svetovej vojne,“ dodal generálporučík Maxim.

V rámci slávnostného zhromaždenia zaznel rozkaz prezidenta Slovenskej republiky a hlavného veliteľa Ozbrojených síl SR, v ktorom prezident SR zablahoželal príslušníkom OS SR k 69. výročiu víťazstva nad fašizmom. Zároveň vyzval vojakov, aby si pri tejto príležitosti spomenuli na tisícky obetí boja proti fašizmu na Slovensku.


Na Generálnom štábe si uctili hrdinov oslobodzovacích bojovNa Generálnom štábe si uctili hrdinov oslobodzovacích bojovNa Generálnom štábe si uctili hrdinov oslobodzovacích bojovNa Generálnom štábe si uctili hrdinov oslobodzovacích bojov

Autor: OOd NGŠ , Foto: OOd NGŠ - mjr. Štefan Zemanovič - Dátum: 12.05.2014
Čítanosť: 6864
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share