Preskocit navigáciu

Generálporučík Maxim prijal vedúceho zboru národných predstaviteľov NATO


Generálporučík Maxim prijal vedúceho zboru národných predstaviteľov NATO

Vedúceho zboru národných vojenských predstaviteľov členských krajín NATO pri SHAPE nórskeho generálmajora Tronda R. Karlsena prijal 13. mája v Bratislave náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Milan Maxim pri príležitosti ich výjazdového stretnutia na Slovensku.

Počas zdvorilostného stretnutia generálporučík Maxim vyzdvihol aktivitu národných predstaviteľov aliančných krajín a zároveň ocenil ich prácu ako jeden z najdôležitejších prvkov zastupujúcich národné veliteľstvá v najvyššom spojeneckom veliteľstve v NATO v Európe.
„Význam Vašej činnosti je markantný, hlavne pri riešení urgentných a špecifických požiadaviek Najvyššieho veliteľstva spojeneckých síl v Európe - SACEUR, čo sa potvrdzuje aj v súčasnosti pri riešení krízy na Ukrajine,“ povedal Maxim počas prijatia. V rámci návštevy národných predstaviteľov členských krajín NATO prijal aj štátny tajomník Ministerstva obrany SR Miloš Koterec.

Výjazdové stretnutie je jednou z najvýznamnejších vojenských zahraničných aktivít zboru národných predstaviteľov v tomto roku, ktoré OS SR spoluorganizujú spoločne s Armádou Českej republiky. Počas výjazdového stretnutia delegácia, okrem Generálneho štábu OS SR, navštívila aj Leteckú základňu v Sliači a v Centre výcviku v Lešti sa zoznámila s praktickou činnosťou a úlohami Centra výnimočnosti NATO pre oblasť EOD a Národného centra EOD Nováky.


Generálporučík Maxim prijal vedúceho zboru národných predstaviteľov NATOGenerálporučík Maxim prijal vedúceho zboru národných predstaviteľov NATOGenerálporučík Maxim prijal vedúceho zboru národných predstaviteľov NATOGenerálporučík Maxim prijal vedúceho zboru národných predstaviteľov NATOGenerálporučík Maxim prijal vedúceho zboru národných predstaviteľov NATO 2

Autor: mjr. Milan Vanga , Foto: mjr. Štefan Zemanovič - Dátum: 13.05.2014
Čítanosť: 7030
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share