Preskocit navigáciu

Minister obrany M. Glváč otvoril medzinárodný veľtrh IDEB 2014


Minister obrany M. Glváč otvoril medzinárodný veľtrh IDEB 2014

Minister obrany SR Martin Glváč dnes spolu s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom otvoril medzinárodný veľtrh obrannej techniky IDEB 2014. V tomto roku sa na ňom odprezentuje viac ako 160 domácich a zahraničných vystavovateľov. Rezort obrany si pri tejto príležitosti zároveň pripomína aj 10. výročie členstva v Severoatlantickej aliancii.

„Tento veľtrh vytvára priestor na to, aby sme získali aktuálny prehľad o tom, čo sa v obrannom priemysle vyrába a vystavovateľom pomôže nadviazať ďalšie formy spolupráce,“ povedal šéf rezortu obrany.

Podľa jeho slov môže byť rok 2014, vzhľadom na pripravované akvizičné projekty, pre ozbrojené sily prelomový. Z plánovaných projektov spomenul predovšetkým modernizáciu kolesovej techniky a prezbrojenie ručných zbraní. „Za veľmi dôležité považujem to, že Bezpečnostná rada SR a vláda dnes schválili koncepciu vzdušných síl,“ uviedol minister Glváč.

Šéf rezortu obrany pripomenul, že po svojich predchodcoch nenašiel v rezorte ani jeden projekt, v ktorom by bolo možné pokračovať a bol by modernizačný. „Budem vyvíjať tlak, aby sme mali viac peňazí, šetríme vďaka eurofondom, ktoré sa predtým v rezorte obrany nevyužívali a viem si predstaviť aj ďalšie dohody s ministerstvom financií pri modernizačných projektoch,“ zdôraznil šéf rezortu obrany.

Ako ďalej pripomenul, v piatok bude rokovať aj s ministrami obrany krajín V4. „Verím, že pristúpime k ďalším spoločným dohodám, ktoré nám dávajú v neľahkej ekonomickej situácii perspektívu, aby sme mohli nakúpiť nové systémy do armád krajín V4,“ povedal minister.

Ministerstvo obrany SR pripravilo na medzinárodný veľtrh obrannej techniky IDEB 2014 aj atraktívnu prezentáciu, ktorá bude vo vonkajších priestoroch areálu Incheba sprístupnená zadarmo pre všetkých návštevníkov. Tešiť sa môžu na autogramiádu najúspešnejších športovcov Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica, dynamické ukážky ale aj na techniku, s ktorou naši vojaci denne pracujú. Pre tých, ktorí si chcú zaspomínať na základnú vojenskú službu, alebo ukázať svojim deťom o čom bola, bude pripravená poradová príprava a súťaž v „rozborke“ a „zborke“ samopalu.


Minister obrany M. Glváč otvoril medzinárodný veľtrh IDEB 2014Minister obrany M. Glváč otvoril medzinárodný veľtrh IDEB 2014Minister obrany M. Glváč otvoril medzinárodný veľtrh IDEB 2014Minister obrany M. Glváč otvoril medzinárodný veľtrh IDEB 2014Minister obrany M. Glváč otvoril medzinárodný veľtrh IDEB 2014Minister obrany M. Glváč otvoril medzinárodný veľtrh IDEB 2014Minister obrany M. Glváč otvoril medzinárodný veľtrh IDEB 2014Minister obrany M. Glváč otvoril medzinárodný veľtrh IDEB 2014Minister obrany M. Glváč otvoril medzinárodný veľtrh IDEB 2014Minister obrany M. Glváč otvoril medzinárodný veľtrh IDEB 2014

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 14.05.2014
Čítanosť: 7356
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share