Preskocit navigáciu

Skalné lezenie na Lešti


Skalné lezenie na Lešti

V priestoroch Centra výcviku Lešť, na cvičných skalách Bralce sa 21. až 22. mája uskutočnil už druhý ročník súťaže v skalnom lezení. Zástupca riaditeľa súťaže nadporučík Martin Urban pripomína, že súťaž je určená pre príslušníkov ozbrojených síl i mimorezortných ozbrojených zložiek. Na Lešti sa zišli zástupcovia vojenských útvarov, príslušníci hasičského záchranného zboru MV SR i Horských služieb.

Z útvarov mal najväčšie zastúpenie levický mechanizovaný prápor, prápor RCHBO Rožňava a potom miestne centrum výcviku Lešť. Účastníkov súťaže čakala najskôr kvalifikácia lezenia na obtiažnosť (celkom päť ciest obtiažnosti od V+ až po – VII podľa tabuľky UIAA) a nakoniec finále lezenia na obtiažnosť (cca IX UIAA). „Všetky kvalifikačné cesty sa liezli zospodu štýlom Flasch. To znamená, že v skalnej stene už boli zacvakané expresky. Súťaž mala veľmi dobrú úroveň. Súťažiaci museli na našich cvičných skalách Bralce ukázať svoje majstrovstvo, aby zvládli zdolať jednotlivé cesty,“ s uspokojením konštatuje nadporučík Urban.

Medzi mužmi nakoniec podobne ako v prvom ročníku, ktorý sa uskutočnil v roku 2010 dominoval poručík Anton Suchý z Horskej záchrannej služby Vysoké Tatry. Pohár mu odovzdal podplukovník Jaroslav Marko, riaditeľ Odboru špeciálneho výcviku Centra výcviku Lešť. Z ozbrojených síl sa najvyššie umiestnil kapitán Igor Lišaník z RCHBO Rožňava. Medzi ženami bola najlepšia nadporučíčka Zuzana Vivodíková z Centra výcviku Lešť pred desiatničkou Vladimírou Kopčanovou z levického mechanizovaného práporu.


Skalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na LeštiSkalné lezenie na Lešti

Autor: MO SR - Jozef Žiak , Foto: autor - Dátum: 23.05.2014
Čítanosť: 7759
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share