Preskocit navigáciu

Železný muž je zo Žiliny


Železný muž je zo Žiliny

V Centre výcviku Lešť sa 27. a 28. mája uskutočnil už jubilejný, 10. ročník súťaže Železný muž. Zúčastnili sa jej tri desiatky zástupcov rezortov obrany, vnútra a spravodlivosti. Súťažilo sa bez rozdielu vekových a hmotnostných kategórií a víťazom sa nakoniec stal poručík zo žilinského pluku špeciálneho určenia. Bolo to pre neho už štvrté víťazstvo v súťaži, čo sa doposiaľ nikomu nepodarilo.

Víťaz skromne konštatoval, že na počudovanie sa mu veľmi dobre behalo. Naopak vo svojej obľúbenej disciplíne, šplhu na lane nezískal očakávaný počet bodov. Na druhom mieste sa umiestnil podpráporčík Peter Ursíny z banskobystrického pohotovostného útvaru policajného zboru a na treťom podpráporčík Michal Sklárčik z bratislavského Úradu pre ochranu ústavných činiteľov.

Rezort obrany reprezentovali zástupcovia vojenských útvarov z celého Slovenska. Zo Žiliny, Michaloviec, Nitry, Rožňavy, Levíc, Ružomberka i Hlohovca. Bol medzi nimi aj minuloročný majster Európy v kulturistike čatár Miroslav Škadra, ktorý na tohtoročnom európskom šampionáte získal bronzovú medailu. Všetci súťažiaci museli pri zvládnutí celkovo 10 súťažných disciplín siahnuť doslova na dno svojich psychických a fyzických síl. Veď po zrýchlenom presune, ktorý absolvovali v uniforme, kanadách a so samopalom v ruke, ich čakal tlak na lavičke, ťahanie terénneho vozidla, zhyby na hrazde doskočnej nadhmatom, nosenie dvoch bremien, prekážková dráha CIZMA, šplh na lane bez prírazu, nosenie krosien a na záver čerešnička v podobe plávania cez vodnú prekážku v uniforme. Riaditeľ Odboru špeciálneho výcviku Centra výcviku Lešť podplukovník Jaroslav Marko pri vyhlasovaní víťazov a odovzdaní pohárov s uspokojením konštatoval vysokú úroveň, ktorú súťažiaci ukázali.


Železný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo ŽilinyŽelezný muž je zo Žiliny

Autor: MO SR - Jozef Žiak , Foto: autor - Dátum: 29.05.2014
Čítanosť: 9159
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share