Preskocit navigáciu

Druhá fáza cvičenia Zelená vlna 2014 splnila očakávania


Druhá fáza cvičenia Zelená vlna 2014 splnila očakávania

Schválením plánovacej dokumentácie v podobe operačných plánov a rozkazov sa skončila 5. júna druhá fáza veliteľsko-štábneho cvičenia domáceho krízového manažmentu Zelená vlna 2014. Trojstupňové veliteľsko-štábne cvičenie dôkladne preverilo plánovací proces plánovania a realizácie asistenčných úloh ozbrojených síl SR v prospech zložiek Ministerstva vnútra SR, Integrovaného záchranného systému a orgánov verejnej správy a samospráv pre prípad rozsiahlej krízovej situácie na území Slovenskej republiky. Išlo o doteraz najkomplexnejšie cvičenie tohto typu úloh, v rámci ktorého boli precvičené všetky stupne riadenia a velenia v rezorte obrany od krízového štábu ministerstva po účelové operačné zoskupenie.

Účastníci cvičenia vysoko ocenili aktívne zapojenie riadiacich funkcionárov Prezídia policajného zboru SR, ako aj regionálnych štruktúr policajného zboru. Cvičenie sa zaoberalo predovšetkým spoločným hliadkovaním s policajným zborom, súčinnosťou pri zabezpečovaní poriadku, ochrane majetku občanov a reakcie na humanitárnu krízu, ako aj možný príliv utečencov v súčinnosti s ministerstvom vnútra a mimovládnymi organizáciami.

Spracované výstupné dokumenty plánovacieho procesu tejto fázy cvičenia vytvárajú dobré predpoklady pre realizáciu vojenskej asistenčnej operácie nevojnového charakteru, ktoré bude reálne precvičené počas tretej fázy cvičenia Zelená vlna 2014 formou veliteľsko-štábneho cvičenia s čiastočným vyvedením vojsk v dňoch 16. až 20. júna. Súčasťou tejto fázy bude aj praktická ukážka činnosti vojsk vo výcvikových priestoroch počas VIP dňa pre hlavných predstaviteľov orgánov verejnej správy, ministerstiev a zástupcov médií.


Druhá fáza cvičenia Zelená vlna 2014 splnila očakávaniaDruhá fáza cvičenia Zelená vlna 2014 splnila očakávaniaDruhá fáza cvičenia Zelená vlna 2014 splnila očakávaniaDruhá fáza cvičenia Zelená vlna 2014 splnila očakávaniaDruhá fáza cvičenia Zelená vlna 2014 splnila očakávania2Druhá fáza cvičenia Zelená vlna 2014 splnila očakávania2Druhá fáza cvičenia Zelená vlna 2014 splnila očakávania2Druhá fáza cvičenia Zelená vlna 2014 splnila očakávania2

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 05.06.2014
Čítanosť: 7663
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share