Preskocit navigáciu

Generálporučík Maxim na kontrole previerky pohotovosti


Generálporučík Maxim na kontrole previerky pohotovosti

Po sústredení sôb, materiálu, techniky a dosiahnutí pohotovoti deklarovanej jednotky do síl reakcie NATO (NRF2014) sa 10. jún niesol v duchu presunov techniky a personálu jednotky do miesta sústredenia, ktorým sa pre nácvik s názvom „Letná búrka 2014“ stali kasárne v bratislavských Vajnoroch. Ako bolo avizované v médiách, konvoje medzi Rožňavou a Bratislavou, a Hlohovcom a Bratislavou sa presúvali za plnej prevádzky na cestných komunikáciách.

Náčelník generálneho štábu generálporučík Maxim spolu s 2. zástupcom generálmajorom Mackom, riadiacim nácvik, skontrolovali priebeh presunov, ako aj miesto odchodu a príchodu konvojov. Počas presunu vrtuľníkom generálporučík Maxim sledoval plnenie úloh presúvajúcich sa jednotiek, dodržiavanie pravidiel presunov a celkové plnenie plánu sústredenia. „Konvojová disciplína bola na dobrej úrovni, vojaci plnia svoje úlohy na profesionálnej úrovni.“ uviedol generálporučík Maxim.

Deklarovaná jednotka bude v následujúcich dňoch cvičiť naplánovanie presunu a zaujatie stanoveného priestoru, kde bude ďalej plniť úlohy nasadenia formou taktického cvičenia. Hlavná deklarovaná jednotka radiačnej chemickej a biologickej ochrany bude počas neho precvičovať simulovanú činnosť jednotky RCHBO, vrátane dekontaminácie osôb a materiálu. Zabezpečujúce jednotky dostanú za úlohu vybudovať novú logistickú základňu deklarovaných síl a priamo podporovať hlavnú jednotku v priestore nasadenia.


Generálporučík Maxim na kontrole previerky pohotovosti1Generálporučík Maxim na kontrole previerky pohotovosti1Generálporučík Maxim na kontrole previerky pohotovosti1Generálporučík Maxim na kontrole previerky pohotovosti1Generálporučík Maxim na kontrole previerky pohotovosti2Generálporučík Maxim na kontrole previerky pohotovosti2Generálporučík Maxim na kontrole previerky pohotovosti2Generálporučík Maxim na kontrole previerky pohotovosti2Generálporučík Maxim na kontrole previerky pohotovosti3Generálporučík Maxim na kontrole previerky pohotovosti3

Autor: OOd NGŠ OS SR , Foto: autor - Dátum: 10.06.2014
Čítanosť: 7211
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share