Preskocit navigáciu

Generálporučík Maxim na stretnutí náčelníkov generálnych štábov krajín V4


Generálporučík Maxim na stretnutí náčelníkov generálnych štábov krajín V4

S končiacim sa predsedníctvom Maďarska vo Vyšegrádskej skupine sa v Balatonőszöde zišli 11. a 12. júna náčelníci generálnych štábov zúčastnených krajín.

Prvý deň rokovania sa niesol v znamení vyhodnotenia maďarského predsedníctva vo vojenskej oblasti, prípravou spoločnej bojovej skupiny EU BG V4 a predstavením programu predsedníctva Slovenskej republiky na nasledujúcich dvanásť mesiacov. Záver dňa bol na expertnej úrovni venovaný príprave spoločného komuniké náčelníkov generálnych štábov.

Generálporučík Maxim vo svojom vystúpení vyjadril potrebu kontinuity obrannej spolupráci. V diskusii spolu s ostatnými generálmi identifikovali možné oblasti využitia spoločných programov pri zaobstarávaní výzbroje a techniky, výcviku a organizácii cvičení.

Druhého dňa spoločného rokovania sa zúčastní aj delegácia ukrajinských ozbrojených síl na čele s náčelníkom generálneho štábu. Témou rokovaní budú možnosti účasti ukrajinských OS v oblasti budovania spoločnej bojovej skupiny EU BG V4.


Generálporučík Maxim na stretnutí náčelníkov generálnych štábov krajín V4Generálporučík Maxim na stretnutí náčelníkov generálnych štábov krajín V4Generálporučík Maxim na stretnutí náčelníkov generálnych štábov krajín V4Generálporučík Maxim na stretnutí náčelníkov generálnych štábov krajín V4Generálporučík Maxim na stretnutí náčelníkov generálnych štábov krajín V4Generálporučík Maxim na stretnutí náčelníkov generálnych štábov krajín V4Generálporučík Maxim na stretnutí náčelníkov generálnych štábov krajín V4Generálporučík Maxim na stretnutí náčelníkov generálnych štábov krajín V4Generálporučík Maxim na stretnutí náčelníkov generálnych štábov krajín V4Generálporučík Maxim na stretnutí náčelníkov generálnych štábov krajín V4Generálporučík Maxim na stretnutí náčelníkov generálnych štábov krajín V4Generálporučík Maxim na stretnutí náčelníkov generálnych štábov krajín V4

Autor: OOd NGŠ - mjr. Štefan Zemanovič , Foto: GŠ OS Maďarska - Dátum: 11.06.2014
Čítanosť: 6572
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share