Preskocit navigáciu

Veliteľ mnohonárodného zboru severo-západ na návšteve Generálneho štábu OS SR


Veliteľ mnohonárodného zboru severo-západ na návšteve Generálneho štábu OS SR

Generálporučík Boguslaw Samol, veliteľ mnohonárodného zboru severo-západ NATO (HQ MNC-NE) v poľskom Štetíne navštívil 16. a 17. júna Generálny štáb OS SR v Bratislave.

Generálporučíka Samola na pôde generálneho štábu privítal druhý zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálmajor Pavel Macko. Predmetom jeho návštevy na Slovensku je rokovanie k otázkam možnej spolupráce medzi ozbrojenými silami SR a MNC-NE. Dnešné rokovanie viedol náčelník štábu strategického plánovania brigádny generál Josef Pokorný.

Súčasťou programu generálporučíka Samola bolo aj stretnutie s náčelníkom Generálneho štábu OS SR generálporučíkom Milanom Maximom. Generálporučík Maxim v krátkosti informoval hosťa o výsledkoch rokovania náčelníkov generálnych štábov V4 s dôrazom na budovanie spoločnej bojovej skupiny, nakoľko HQ MNC-NE sa má stať centrom vojenskej spolupráce krajín V4 pre oblasť operácií, výcviku a cvičení.


Veliteľ mnohonárodného zboru severo-západ na návšteve Generálneho štábu OS SRVeliteľ mnohonárodného zboru severo-západ na návšteve Generálneho štábu OS SRVeliteľ mnohonárodného zboru severo-západ na návšteve Generálneho štábu OS SRVeliteľ mnohonárodného zboru severo-západ na návšteve Generálneho štábu OS SRVeliteľ mnohonárodného zboru severo-západ na návšteve Generálneho štábu OS SR2Veliteľ mnohonárodného zboru severo-západ na návšteve Generálneho štábu OS SR2

Autor: OOd NGŠ mjr. Zemanovič , Foto: autor - Dátum: 17.06.2014
Čítanosť: 5671
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share