Preskocit navigáciu

Minister Glváč sa na letisku rozlúčil s poslednou rotáciou vojakov, ktorá odchádza do operácie ISAF


Minister Glváč sa na letisku rozlúčil s poslednou rotáciou vojakov, ktorá odchádza do operácie ISAF

Minister obrany SR Martin Glváč sa dnes na letisku M. R. Štefánika v Bratislave rozlúčil s poslednou rotáciou vojakov, ktorí odlietajú do operácie ISAF v Afganistane.

„Verím, že ozbrojené sily a Slovenskú republiku budete reprezentovať najlepšie ako viete. A čo je najdôležitejšie, že sa všetci živí a zdraví vrátite späť k svojim rodinám,“ povedal vojakom šéf rezortu obrany.

Do Afganistanu by dnes malo odletieť celkovo 301 slovenských vojakov (vrátane 9-člennej riadiacej skupiny) dvomi lietadlami amerických vzdušných síl. Preprava sa uskutočňuje v rámci programu spolupráce Lift and Sustain Coalition. Rezortu obrany sa navyše po prvýkrát podarilo zariadiť pre vojakov priamy let.

Velenie slovenského kontingentu prevezme od odchádzajúceho plukovníka Svetozára Bohuša plukovník Zoltán Iboš, ktorý už bol veliteľom KFOR v Kosove. Súčasťou slovenského kontingentu je strážna jednotka, poradenský tím pre prápor Afganskej národnej armády a poradenský tím pre afganské národné sily. Ďalší trinásti sa stanú súčasťou veliteľstiev operácie ISAF. Medzi 292 rotujúcimi vojakmi je aj jedna žena.



Autor: KOd KaMO , Foto: ilustračné - Dátum: 19.06.2014
Čítanosť: 6571
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share