Preskocit navigáciu

Kontrolná činnosť pred odletom do ISAF


Kontrolná činnosť pred odletom do ISAF

V dopoludňajších hodinách dňa 18. júna 2014 príslušníci Útvaru Vojenskej polície Bratislava v spolupráci so psovodom Colného úradu Bratislava vykonali v priestoroch letiska M. R. Štefánika. kontrolu prepravovanej munície, zbraní a výbušnín vojakov odchádzajúcich do operácie ISAF. Pes Colného úradu SR s výcvikom na omamné a psychotropné látky vykonal kontrolu prepravných kontajnerov. Popoludní bola v priestoroch VÚ 1570 Bratislava – Vajnory vykonaná kontrola batožiny, ktorú vykonali pes Útvaru Vojenskej polície Bratislava s výcvikom na vyhľadávanie výbušnín a pes Útvaru Vojenskej polície Topoľčany vycvičený na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok. Následne bola batožina za asistencie Vojenskej polície prepravená na letisko M.R. Štefánika, kde sa podrobila kontrole röntgenom.

Dňa 19.6.2014 prebiehala v priestoroch VÚ 1570 Bratislava – Vajnory kontrola príručnej batožiny. Kontrola zameraná opäť na výbušniny, omamné a psychotropné látky dopadla tak ako i v predchádzajúci deň bez nedostatkov. Autobusy sprevádzané Vojenskou políciou priebežne odvážali vojakov na letisko M.R. Štefánika. Tu sa podrobili pasovej, colnej a bezpečnostnej kontrole, pričom Vojenská polícia kooperovala s príslušníkmi cudzineckej polície, Colného úradu a Úradu na ochranu ústavných činiteľov.


Kontrolná činnosť pred odletom do ISAFKontrolná činnosť pred odletom do ISAFKontrolná činnosť pred odletom do ISAFKontrolná činnosť pred odletom do ISAFKontrolná činnosť pred odletom do ISAF

Autor: mjr. Ing. Ladislav Ódor , Foto: mjr. Ing. Ladislav Ódor - Dátum: 20.06.2014
Čítanosť: 11674
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share