Preskocit navigáciu

Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska


Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska

Prvá prázdninová sobota patrila deťom. Ukážky práce tímu EOD, boj v zastavanom priestore, ukážky vojenskej techniky a výzbroje. To všetko a ešte oveľa viac mohli stovky detí a ich rodičov vidieť už na 17. ročníku Dňa detí s Ozbrojenými silami SR, ktorý sa konal tento rok v Bojniciach. Vojaci predviedli ukážky boja zblízka, nad mestom preletel vrtuľník Mi-17 a elitní vojaci z 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny uskutočnili výsadok. Návštevníci mohli vidieť aj útok vrtuľníka na bojové vozidlo BVP a v akcii boli aj kynológovia vojenskej polície.

„Všetky deti sveta si zaslúžia žiť v pokoji a mieri, ktorý je ale veľmi krehký. Myslím si, že podujatie Deň detí s Ozbrojenými silami – Hurá na prázdniny je ideálnou príležitosťou ukázať verejnosti, že slovenské ozbrojené sily a ich činnosť je zárukou toho, aby naše deti a mládež mohli prežívať svoje detstvo pokojne. Každý deň je na to potrebné vynakladať veľa síl a prostriedkov,“ povedal náčelník Generálneho štábu Milan Maxim.

Deti si mohli s vojakmi vyskúšať pochodovanie, v poľnom kine sa premietali propagačné filmy ale aj dokumenty približujúce 70. výročie SNP. Na pamiatku si mohli deti spraviť fotografie s elitnými vojakmi Ozbrojených síl SR. Návštevníci si mali možnosť vyskúšať aj trenažér športovcov Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica, či v rámci „modernizácie armády očami detí“ mohli deti vyzdobiť tank papierovými ozdobami. Vojaci zas za odmenu deťom napiekli vo vojenskej poľnej kuchyni palacinky a placky.

„Deti sú to najcennejšie, čo máme, sú naša budúcnosť a zaslúžia si mnoho našej pozornosti. Je na nás dospelých, aby sme im tento sviatok spríjemnili tak, aby naň dlho spomínali,“ dodal náčelník Generálneho štábu Maxim.

O bohatý kultúrny program sa na Dni detí s ozbrojenými silami postaral spevák Martin Harich, žiaci Základnej umeleckej školy Bojnice a dychový orchester Maguranček. Tanečné umenie predviedla dievčenská hip-hopová skupina SoFly, súbor scénického tanca Mimikry, či skupina Break Fans.


Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého SlovenskaHurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého SlovenskaHurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého SlovenskaHurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého SlovenskaHurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska2Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska2Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska2Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska2Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska3Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska3Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska3Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska3Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska4Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska4Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska4Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska4Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska5Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska5Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska5Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska5Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska6Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska6Hurá na prázdniny! Deň detí s ozbrojenými silami navštívili deti z celého Slovenska6

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 30.06.2014
Čítanosť: 7927
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share