Preskocit navigáciu

Veliteľ Spojeneckého veliteľstva spoločných síl Brunssum navštívil generálporučíka Maxima


Veliteľ Spojeneckého veliteľstva spoločných síl Brunssum navštívil generálporučíka Maxima

Generál Hans-Lothar Domröse, veliteľ JFC Brunssum, navštívil 7. a 8. júla Slovenskú republiku. Súčasťou jeho návštevy bolo prijatie náčelníkom Generálneho štábu OS SR generálporučíkom Milanom Maximom v Bratislave, počas ktorého obaja generáli prediskutovali témy spoločnej bojovej skupiny krajín V4, pôsobenie OS SR v operácii ISAF a jej transformácia na operáciu RSM (Resolute Support Mission), ako aj aktuálne bezpečnostné výzvy v súvislosti s krízou na Ukrajine.

V závere svojej návštevy sa generál Domröse zúčastnil brífingu, pod vedením 1. zástupcu náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Petra Gajdoša a za účasti funkcionárov generálneho štábu, kde diskutovali o aktuálnych spôsobilostiach OS SR a vykonaných a pripravovaných cvičeniach. Generál Domröse sa živo zaujímal najmä o výsledky vykonaného cvičenia Zelená vlna 2014, na ktorom sa zúčastnili aj pozorovatelia z veliteľstva JFC Brunssum, ako aj o rozšírenie pripravovaného cvičenia Ground Pepper 2014, ktoré sa za účasti zástupcov ozbrojených síl krajín V4 uskutoční na Slovensku na jeseň tohto roka.


Veliteľ Spojeneckého veliteľstva spoločných síl Brunssum navštívil generálporučíka MaximaVeliteľ Spojeneckého veliteľstva spoločných síl Brunssum navštívil generálporučíka MaximaVeliteľ Spojeneckého veliteľstva spoločných síl Brunssum navštívil generálporučíka MaximaVeliteľ Spojeneckého veliteľstva spoločných síl Brunssum navštívil generálporučíka MaximaVeliteľ Spojeneckého veliteľstva spoločných síl Brunssum navštívil generálporučíka Maxima2Veliteľ Spojeneckého veliteľstva spoločných síl Brunssum navštívil generálporučíka Maxima2Veliteľ Spojeneckého veliteľstva spoločných síl Brunssum navštívil generálporučíka Maxima2Veliteľ Spojeneckého veliteľstva spoločných síl Brunssum navštívil generálporučíka Maxima2Veliteľ Spojeneckého veliteľstva spoločných síl Brunssum navštívil generálporučíka Maxima3Veliteľ Spojeneckého veliteľstva spoločných síl Brunssum navštívil generálporučíka Maxima3Veliteľ Spojeneckého veliteľstva spoločných síl Brunssum navštívil generálporučíka Maxima3

Autor: mjr. Štefan Zemanovič OOd NGŚ OS SR , Foto: Ivan Kelement MO SR - Dátum: 08.07.2014
Čítanosť: 7594
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share