Preskocit navigáciu

5. pluk špeciálneho určenia nasadený v Terchovej


5. pluk špeciálneho určenia nasadený v Terchovej

 Po pondelkovej (21. 7. 2014) ničivej záplave v mikroregióne Terchová boli o pomoc požiadané aj Ozbrojené sily Slovenskej republiky. Tie sú na mieste zastúpené žilinským 5. plukom špeciálneho určenia.

 Účel nasadenia, početnosť vojakov a techniky  sú závislé od požiadaviek krízového štábu riadiaceho práce. Aktuálne pluk, v spolupráci s  Horskou záchrannou službou, pokrýva zásobovanie odrezanej časti Terchovskej osady Štefanová.

 5. pluk je plne k dispozícii a je pripravený ďalej vyčleniť svoje sily a prostriedky na pomoc obyvateľom povodňami zasiahnutého územia. 

 „Ozbrojené sily sú pripravené poskytnúť sily a prostriedky na odstraňovanie následkov záplav v postihnutom regióne. Ďalší účel nasadenia a počet vojakov budú závisieť od požiadaviek krízového štábu. Na požiadavky reagujeme vždy flexibilne,“ uviedol minister obrany Martin Glváč.


5. pluk špeciálneho určenia nasadený v Terchovej I.5. pluk špeciálneho určenia nasadený v Terchovej I.5. pluk špeciálneho určenia nasadený v Terchovej I.5. pluk špeciálneho určenia nasadený v Terchovej I.5. pluk špeciálneho určenia nasadený v Terchovej II.5. pluk špeciálneho určenia nasadený v Terchovej II.

Autor: 5. pšu - kpt. Mário Pažický , Foto: 5. pšu - Dátum: 23.07.2014
Čítanosť: 29572
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share