Preskocit navigáciu

Zmeny na Generálnom štábe


Zmeny na Generálnom štábe

Prvý zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Gajdoš dnes 4. augusta v Bratislave predstavil a privítal príslušníkov OS SR, ktorí sa v rámci rotácie vrátili z pôsobenia na zahraničných pracoviskách.
Sedemnásti profesionálni vojaci, ktorí zastávali významné pozície v rámci štruktúr NATO a EÚ, sa od 1. augusta 2014 stali príslušníkmi Generálneho štábu OS SR.

Generálporučík Peter Gajdoš zároveň predstavil nového náčelníka Štábu strategického plánovania GŠ OS SR brigádneho generála Ivana Hirku, ktorý sa vrátil z pozície národného vojenského predstaviteľa pri Najvyššom veliteľstve spojeneckých síl v Európe (SHAPE) v belgickom Monse. Na tomto poste brigádneho generála Hirku vystriedal brigádny generál Josef Pokorný.

„Verím, že skúsenosti, ktoré ste naboduli počas svojho pôsobenia v zahraničí, uplatnite a využijete pri každodennej práci na Generálnom štábe s cieľom pozdvihnúť spôsobilosti GŠ. Prajem Vám veľa zdravia, šťastia a síl pri plnení každodenných úloh“, povedal vo svojom príhovore generálporučík Peter Gajdoš novým príslušníkom Generálneho štábu.


Zmeny na Generálnom štábeZmeny na Generálnom štábeZmeny na Generálnom štábeZmeny na Generálnom štábeZmeny na Generálnom štábe

Autor: OOd NGŠ , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 04.08.2014
Čítanosť: 9246
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share