Preskocit navigáciu

Náčelník Generálneho štábu na oslavách výročia SNP v Humennom


Náčelník Generálneho štábu na oslavách výročia SNP v Humennom

Náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Milan Maxim sa v stredu 27. augusta zúčastnil osláv 70. výročia Slovenského národného povstania v Humennom.

Sprievod, zložený zo zástupcov štátnej správy, miestnej samosprávy, členov Oblastného výboru Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, ale aj zástupcov spoločenských organizácií pôsobiacich na území mesta, sa presunul od mestského úradu k Pamätníku vďaky.

So slávnostným príhovorom vystúpil náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Milan Maxim, v ktorom zdôraznil význam najdôležitejšieho historického míľnika v našich národných dejinách. Ďalej sa prítomným hosťom a občanom mesta a blízkeho okolia prihovorila primátorka mesta Jana Vaľová a predsedníčka OV Zväzu protifašistických bojovníkov Humenné Gabriela Rosičová. Účastníci spomienkového stretnutia sa poklonili pamiatke padlých vojakov a úctu prejavili položením vencov a minútou ticha.

Po spomienkovom zhromaždení náčelník GŠ OS SR generálporučík Milan Maxim spoločne s primátorkou mesta odovzdali účastníkom Slovenského národného povstania pamätné medaily a ďakovné listy za statočný a hrdinský postoj počas SNP v boji za slobodu, spravodlivosť a naplnenie ideálov slovenského národa a uchovávanie tradícií národnooslobodzovacieho boja. Ocenených navrhli zástupcovia Oblastného výboru Zväzu protifašistických bojovníkov v Humennom a tento slávnostný okamih potvrdili svojími podpismi do pamätnej knihy mesta Humenné.


Náčelník Generálneho štábu na oslavách výročia SNP v Humennom Náčelník Generálneho štábu na oslavách výročia SNP v Humennom Náčelník Generálneho štábu na oslavách výročia SNP v Humennom Náčelník Generálneho štábu na oslavách výročia SNP v Humennom Náčelník Generálneho štábu na oslavách výročia SNP v Humennom Náčelník Generálneho štábu na oslavách výročia SNP v Humennom Náčelník Generálneho štábu na oslavách výročia SNP v Humennom

Autor: OOd NGŠ, Tlačový referát MsÚ Humenné , Foto: Tlačový referát MsÚ Humenné - Dátum: 27.08.2014
Čítanosť: 6360
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share