Preskocit navigáciu

Náčelník štábu veliteľstva ISAF ukončil svoje pôsobenie v operácii


Náčelník štábu veliteľstva ISAF ukončil svoje pôsobenie v operácii

Svoje pôsobenie vo funkcii náčelníka štábu veliteľstva ISAF, po ôsmich mesiacoch nasadenia v operácii, ukončil 30. augusta trojhviezdičkový turecký generál Kenan Hüsnüoğlu.
Ako náčelník štábu bol zodpovedný za bezpečnosť, vnútorný chod a organizáciu na veliteľstve ISAF v Kábule. Po odchode z ISAF, po viac ako 38 rokoch služby v tureckých ozbrojených silách, generálporučík Hüsnüoğlu zároveň odchádza do zálohy.

Novým náčelníkom štábu sa koncom septembra stane taliansky generálporučík Vincenzo Santo. Donedávna vykonával funkciu zástupcu náčelníka štábu pre podporu na Spojeneckom veliteľstve spoločných síl v Brunssume.

Pri príležitosti odchodu generála Hüsnüoğlu pripravili príslušníci jeho kancelárie stretnutie, na ktorom sa zúčastnil doterajší veliteľ ISAF generál Dunford, asistent náčelníka štábu, výkonný dôstojník náčelníka štábu a riaditeľ štábu veliteľstva ISAF plukovník Ladislav Dovhun, ako jeho priamy podriadený, a ďalší hostia. Pri tejto príležitosti náčelník štábu ocenil plukovníka Dovhuna osobným listom, v ktorom mu vyjadril poďakovanie za jeho doterajšiu prácu na veliteľstve ISAF, ako aj prácu jeho podriadených vo všetkých oblastiach jeho zodpovednosti.


Náčelník štábu veliteľstva ISAF ukončil svoje pôsobenie v operáciiNáčelník štábu veliteľstva ISAF ukončil svoje pôsobenie v operáciiNáčelník štábu veliteľstva ISAF ukončil svoje pôsobenie v operáciiNáčelník štábu veliteľstva ISAF ukončil svoje pôsobenie v operácii

Autor: plk. Ladislav Dovhun , Foto: HQ ISAF - Dátum: 11.09.2014
Čítanosť: 7604
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share