Preskocit navigáciu

Náčelník Generálneho štábu OS SR prijal pridelenca obrany pri príležitosti ukončenia pôsobenia


Náčelník Generálneho štábu OS SR prijal pridelenca obrany pri príležitosti ukončenia pôsobenia

Generálporučík Milan Maxim prijal 19. septembra odchádzajúceho pridelenca obrany Nemeckej spokovej republiky podplukovníka Larsa Ukerwitza. Cieľom stretnutia bola krátke zhodnotenie bilaterálnej spolupráce oboch ozbrojených síl a zároveň akreditačné stretnutie s novo nastupujúcim pridelencom obrany podplukovníkom Rüdigerom Heinrichom.
Podplukovník Ukerwitz pôsobil na Slovensku od septembra 2011, jeho aktívna spolupráca s ozbrojenými silami vyústila v minulom roku do zorganizovania úspešnej konferencie „Afganistan and Beyond: Challenges in Defence Education and Training“ (v októbri 2013) za účasti vysoko postavených predstaviteľov a odborníkov z obidvoch krajín na tak aktuálnu tému, akou je Afganistan a budúcnosť výcviku v NATO po skončení operácie ISAF. Úrad pridelenca, ako aj sám podplukovník Ukerwitz významne prispeli k rozvoju spolupráce v oblasti vojenského školstva.
Za osobný prístup a nasadenie mu generálporučík Maxim počas stretnutia udelil pamätnú medailu tretieho stupňa. Na záver stretnutia mu zaželal veľa úspechov v pracovnom, ako aj osobnom živote.


Náčelník Generálneho štábu OS SR prijal pridelenca obrany pri príležitosti ukončenia pôsobeniaNáčelník Generálneho štábu OS SR prijal pridelenca obrany pri príležitosti ukončenia pôsobeniaNáčelník Generálneho štábu OS SR prijal pridelenca obrany pri príležitosti ukončenia pôsobeniaNáčelník Generálneho štábu OS SR prijal pridelenca obrany pri príležitosti ukončenia pôsobenia

Autor: OOd NGŠ OS SR , Foto: OOd NGŠ OS SR - Dátum: 19.09.2014
Čítanosť: 6274
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share