Preskocit navigáciu

Spomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkov


Spomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkov

Piatkové dopoludnie sa v Brezovej pod Bradlom nieslo v duchu pietnej spomienky na odkaz prvého ozbrojeného vystúpenia Slovákov za svoje sociálne a národné práva, na víťaznú bitku hurbanovských dobrovoľníkov pri Brezovej pod Bradlom.
Delegácia ozbrojených síl, pod vedením 2. Zástupcu náčelníka Generálneho štábu OS SR generálmajora Pavla Macka si spolu so zástupcami klubu generálov, záujmových organizácií a predstaviteľov miestnej samosprávy uctila ich pamiatku položením vencov pri pamätníku na Prietržskej ceste. Súčasťou pietneho aktu, sa už tradične stalo odovzdanie ocenení predstaviteľom záujmových organizácií za ich aktívnu spoluprácu s ozbrojenými silami.
Pred samotným pietnym aktom si pozvaný hostia pripomenuli ďalšiu dejinnú kapitolu úzko zviazanú s krajom pod Bradlom návštevou mohyly jedného z najväčších slovenských dejateľov, generála Milana Rastislava Štefánika.
Víťazná bitka hurbanovských dobrovoľníkov pri Brezovej pod Bradlom bola prvým ozbrojeným vystúpením Slovákov za svoje práva v Rakusko-uhorskej monarchii. Tento deň je pre príslušníkov ozbrojených síl významný o to viac, že sa k tomuto termínu viaže deň Ozbrojených síl Slovenskej republiky, 21 rokov pôsobenia ktorých tohto roku si pripomíname.


Spomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkovSpomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkovSpomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkovSpomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkovSpomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkov2Spomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkov2Spomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkov2Spomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkov2Spomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkov3Spomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkov3Spomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkov3Spomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkov3Spomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkov4Spomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkov4Spomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkov4Spomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkov4Spomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkov5Spomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkov5Spomienka na odkaz hurbanovských dobrovoľníkov5

Autor: OOd NGŠ OS SR , Foto: KaMO - npor. Poldruhák - Dátum: 19.09.2014
Čítanosť: 6293
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share