Preskocit navigáciu

Generálporučík Milan Maxim sa zúčastnil rokovania vojenského výboru NATO


Generálporučík Milan Maxim sa zúčastnil rokovania vojenského výboru NATO

Náčelník Generálneho štábu OS SR sa v dňoch 19. až 21. septembra zúčastnil rokovania vojenského výboru NATO (MC NATO) v litovskom Vilniuse.
Rokovanie náčelníkov generálnych štábov členských krajín aliancie sa nieslo v duchu nedávneho samitu aliancie vo Walese. Počas zasadania, členovia MC NATO zvolili za svojho nového predsedu českého náčelníka generálneho štábu armádneho generála Petra Pavla. Ide o prvého generála z východoeurópskych krajín zvoleného do tejto významnej pozície. K zvoleniu mu generálporučík Maxim na mieste zablahoželal. 
Predmetom rokovania boli vojensko-odborné diskusie k záverom waleského samitu. Hlavnou rezonujúcou témou bola bezpečnostná situácia vo svetle krízi na Ukrajine, ako aj problematika kolektívnej obrany členských krajín.


Generálporučík Milan Maxim sa zúčastnil rokovania vojenského výboru NATOGenerálporučík Milan Maxim sa zúčastnil rokovania vojenského výboru NATO 2Generálporučík Milan Maxim sa zúčastnil rokovania vojenského výboru NATO 2Generálporučík Milan Maxim sa zúčastnil rokovania vojenského výboru NATO 2Generálporučík Milan Maxim sa zúčastnil rokovania vojenského výboru NATO 2

Autor: OOd NGŠ OS SR , Foto: NATO - Dátum: 22.09.2014
Čítanosť: 7497
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share