Preskocit navigáciu

Čestná stráž OS SR súčasťou vojenskej púte do Ríma


Čestná stráž OS SR súčasťou vojenskej púte do Ríma

Druhý septembrový týždeň sa významnou mierou zapísal do dejín slovenských ozbrojených síl a zborov. Pútnickej cesty do Ríma sa okrem zástupcov Policajného zboru, Hasičského záchranného zboru a Zboru väzenskej a justičnej stráže zúčastnili i vojenskí profesionáli, medzi ktorými nechýbali štyria vojaci Čestnej stráže OS SR pod vedením kapitána Jána Poláka, ktorí vzorne reprezentovali ako Veliteľstvo posádky Bratislava, tak i Slovenskú republiku.

Najväčším duchovným zážitkom bola pre všetkých pútnikov rozhodne audiencia u Svätého Otca Františka, na ktorej mali za slovenskú delegáciu príslušníci Čestnej stráže OS SR v sprievode ordinára Ozbrojených síl a ozbrojených zborov SR (OS a OZ SR) Mons. Františka Rábeka, jedinečnú možnosť odovzdať Svätému Otcovi skromné dary.

Slovenskí pútnici počas týždňovej púte navštívili popredné starodávne rímske baziliky, viaceré významné historické pamiatky, či vojenský pamätník venovaný padlým v prvej svetovej vojne v Redipuglii, čím obohatili ako svoje duchovné, tak i kultúrne povedomie.


Čestná stráž OS SR súčasťou vojenskej púte do RímaČestná stráž OS SR súčasťou vojenskej púte do RímaČestná stráž OS SR súčasťou vojenskej púte do RímaČestná stráž OS SR súčasťou vojenskej púte do RímaČestná stráž OS SR súčasťou vojenskej púte do RímaČestná stráž OS SR súčasťou vojenskej púte do RímaČestná stráž OS SR súčasťou vojenskej púte do RímaČestná stráž OS SR súčasťou vojenskej púte do Ríma

Autor: VePBA - por. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: L´Osservatore Romano - Dátum: 23.09.2014
Čítanosť: 6696
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share