Preskocit navigáciu

Spomienka na pád britského bombardéra pri Čunove


Spomienka na pád britského bombardéra pri Čunove

Náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Milan Maxim sa dňa 2. októbra zúčastnil na spomienkovom stretnutí, ktoré sa konalo v areáli vodného diela pri Čunove. Stretnutie bolo venované spomienke na letcov zo zostreleného britského bombardéra, ktorý pred sedemdesiatimi rokmi padol nad vodami Dunaja pri plnení bojových úloh.

K pamätníku postavenom na pamiatku členov posádky britského bombardéra Wellington MF 458 ´A´40. letky kráľovských leteckých síl (Royal Air Forces) Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska, zasiahnutého protilietadlovou strelou, sa prišli pokloniť a položiť veniec piatim hrdinom 2. svetovej vojny aj ďalší zástupcovia slovenských ozbrojených síl, veľvyslanec Veľkej Británie a Severného Írska na Slovensku Andrew Garth, predstavitelia diplomatického zboru akreditovaní na Slovensku, zástupcovia britských spoločností na Slovensku, príbuzní a nemálo pamätníkov týchto časov.

Spomienkové stretnutie zabezpečovali príslušníci Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby OS SR, pod dirigentskou taktovkou nadporučíka Petra Hudeca.


Spomienka na pád britského bombardéra pri ČuňoveSpomienka na pád britského bombardéra pri ČuňoveSpomienka na pád britského bombardéra pri ČuňoveSpomienka na pád britského bombardéra pri ČuňoveSpomienka na pád britského bombardéra pri ČuňoveSpomienka na pád britského bombardéra pri ČuňoveSpomienka na pád britského bombardéra pri Čuňove

Autor: VepBA , Foto: autor - Dátum: 06.10.2014
Čítanosť: 5776
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share