Preskocit navigáciu

Novembrové spomienkové stretnutie


Novembrové spomienkové stretnutie

Pri príležitosti Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých sa dnes 4. novembra v Bratislave pri Pamätníku zmierenia, konalo spomienkové stretnutie príslušníkov rezortu ministerstva obrany.

Za účasti náčelníka Vojenskej kancelárie prezidenta SR generálporučíka Mariána Áča, 1. zástupcu náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Petra Gajdoša, generálneho vikára Ordinariátu OS a OZ SR plk. mons. Františka Počureka a ďalších hostí, si profesionálni vojaci a zamestnanci, symbolicky pri pamätníku, kde sú uložené prste zeme z krajín, kde naši vojaci pri plnení služobných povinností položili svoje životy, pripomenuli pamiatku všetkých zosnulých vojakov. Minútou ticha, zapálením sviec a spoločnou modlitbou si uctili pamiatku tých, ktorí padli za vlasť a za slobodu iných národov.

„Tieto novembrové dni sú príležitosťou na to, aby sme si spoločne spomenuli na všetkých tých, ktorí pod vlajkou Slovenskej republiky robili dobré meno našej krajine a obetovali svoj život za mier a stabilitu pre ľudí, žijúcich v krízových oblastiach, ale predovšetkým v službe za mier a obranu našej vlasti. Každý jednotlivec, ktorý pri plnení služobných povinností priniesol najväčšiu obetu, tu však zanechal veľký kus poctivej a dobre vykonanej práce, nielen v prospech ozbrojených síl, ale najmä v prospech svojich potomkov a pre budúce generácie. Patrí im za to úcta a vďaka nás všetkých. Na ich počesť symbolicky zapáľme sviece, a s úctou a pietou spomínajme na každého z nich,“ povedal vo svojom príhovore generálporučík Gajdoš.

Spomienkové stretnutie pokračovalo aj v Sieni slávy ministerstva obrany. Prítomní symbolicky zapálili sviečky a venovali tichú spomienku päťdesiatim siedmym príslušníkom OS SR - kolegom a priateľom, ktorí položili svoje životy pri plnení služobných povinností, a ktorých mená sú vyryté na pamätnej tabuli.


Novembrové spomienkové stretnutieNovembrové spomienkové stretnutieNovembrové spomienkové stretnutieNovembrové spomienkové stretnutieNovembrové spomienkové stretnutieNovembrové spomienkové stretnutieNovembrové spomienkové stretnutieNovembrové spomienkové stretnutieNovembrové spomienkové stretnutieNovembrové spomienkové stretnutieNovembrové spomienkové stretnutieNovembrové spomienkové stretnutieNovembrové spomienkové stretnutieNovembrové spomienkové stretnutieNovembrové spomienkové stretnutieNovembrové spomienkové stretnutie

Autor: OOd NGŠ , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 04.11.2014
Čítanosť: 5764
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share