Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup pri príležitosti výročia Dňa boja za slobodu a demokraciu


Slávnostný nástup pri príležitosti výročia Dňa boja za slobodu a demokraciu

Pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu sa dnes 14. novembra na ministerstve obrany v Bratislave uskutočnil slávnostný nástup. Príslušníci a zamestnanci Generálneho štábu OS SR nastúpili, aby si pripomenuli dôležité udalosti spred dvadsiatich piatich rokov, pre ktoré sa 17. november zaradil medzi najvýznamnejšie medzníky moderných dejín Slovenska.

Na slávnosti pplk. Ján Plinta zo Štábu pre podporu operácií GŠ OS SR prečítal Rozkaz prezidenta Slovenskej republiky ku Dňu boja za slobodu a demokraciu. Na slová prezidenta nadviazal 1. zástupca náčelníka GŠ generálporučík Peter Gajdoš.

„Od prvých chvíľ samostatnosti Slovenska bola armáda významným atribútom jeho štátnosti, preto si dnes 17. november pripomíname ako symbol boja za ideály slobody a demokracie, o ktorých udržanie sa v súčasnosti ako vojaci snažíme aj ďaleko od našich hraníc. Boj za ideály slobody a demokracie je trvalý, nikdy sa nekončiaci proces. Preto buďme rozvážni a zodpovední v plnení úloh a povinností pri obrane nezávislosti Slovenskej republiky a rozvíjajme začaté dielo v záujme našej vlasti,“ povedal generálporučík Gajdoš vo svojom príhovore.


IIIIII

Autor: OOd NGŠ , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 14.11.2014
Čítanosť: 7630
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share