Preskocit navigáciu

Minister obrany Martin Glváč uviedol do Siene slávy ďalších novodobých veteránov


Minister obrany Martin Glváč uviedol do Siene slávy ďalších novodobých veteránov

Minister obrany SR Martin Glváč dnes v budove Slovenského národného divadla uviedol do Siene slávy šesť novodobých veteránov. Za výnimočné činy, ktoré sú zapísané v novodobej histórii rezortu obrany boli do Siene slávy uvedení pplk. Peter Michlík, nrtm. Martin Boháčik, in memoriam rtm. Patrik Fraštia, rtn. Daniel Kavuliak, kpt. Edmund Makovník a nrtm. Ľubomír Igaz.

„Dnes boli do Siene slávy uvedení aj štyria vojaci, ktorí obetovali to najcennejšie, svoj život. Byť dnes vojakom je náročné. Vyžaduje si to disciplínu, rozvahu, rozhodnosť, dôslednosť, ochotu spolupracovať, ale v zahraničných misiách aj rešpekt k iným kultúram,“ povedal v prejave minister obrany Martin Glváč.

Stretnutia ministra obrany s novodobými vojnovými veteránmi sa pravidelne koná od roku 2010 a je vyjadrením pozornosti, vďaky, úcty k ich práci a poslaniu počas pôsobenia v operáciách medzinárodného krízového manažmentu. „Práve vďaka nim a ich pôsobeniu v misiách, sú dnes Slovensko a slovenskí vojaci synonymom spoľahlivosti, profesionality a absolútnej dôvery. Preto sme právom na nich hrdí,“ dodal šéf rezortu obrany. Počas viac ako dvadsať rokov sa v 30-tich misiách po celom svete vystriedalo takmer 17 tisíc našich vojakov.

Minister obrany SR Martin Glváč dnes vyhlásil aj ďalší ročník ankety Vojenský čin roka 2014. Na dnešnom slávnostnom stretnutí sa zúčastnil aj štátny tajomník rezortu obrany Miloš Koterec a náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučík Milan Maxim.


Martin Glváč uviedol do Siene slávy ďalších novodobých veteránovMartin Glváč uviedol do Siene slávy ďalších novodobých veteránovMartin Glváč uviedol do Siene slávy ďalších novodobých veteránovMartin Glváč uviedol do Siene slávy ďalších novodobých veteránovMartin Glváč uviedol do Siene slávy ďalších novodobých veteránov2Martin Glváč uviedol do Siene slávy ďalších novodobých veteránov2

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - Michal Psota - Dátum: 28.11.2014
Čítanosť: 7625
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share