Preskocit navigáciu

Náčelník GŠ generálporučík Maxim sa zúčastnil pravidelného zasadania Vojenského výboru NATO


Náčelník GŠ generálporučík Maxim sa zúčastnil pravidelného zasadania Vojenského výboru NATO

V dňoch 21. – 22. januára 2015 sa v Bruseli konalo pravidelné zasadanie Vojenského výboru NATO (NATO Military Committee) na úrovni náčelníkov generálnych štábov. Slovenskú republiku zastupoval náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučík Milan Maxim.

Konferenciu riadil predseda Vojenského výboru NATO generál Knud Bartels. Prvý blok rokovania bol venovaný situačnému prehľadu o hrozbách pre východnú a južnú časť teritória Aliancie. V ďalších blokoch sa prítomní venovali spolupráci s krajinami Stredomorského dialógu (Alžírsko, Egypt, Izrael, Jordánsko, Maroko, Mauretánia a Tunisko), budúcnosti misie Resolute Support v Afganistane a jej aktivity v roku 2015. Hovorili aj o akčnom pláne pripravenosti a implementácii opatrení prijatých na samite vo Walese. Jednou z tém bola aj diskusia o aktuálnom vývoji situácie na Ukrajine.

Náčelník GŠ generálporučík Maxim sa v rámci zahraničnej cesty stretol aj s veľvyslancom SR pri NATO Tomášom Valáškom a profesionálnymi vojakmi pôsobiacimi v Stálej delegácii SR pri NATO, aby ich informoval o aktuálnom vývoji v Ozbrojených silách SR.

Vojenský výbor je najvyšší vojenský orgán NATO. Zasadanie tohto výboru sa koná na úrovni vojenských predstaviteľov členských krajín zvyčajne trikrát ročne.


IIIIIIII

Autor: OOd NGŠ , Foto: www.nato.int, OOd NGŠ - Dátum: 23.01.2015
Čítanosť: 5899
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share