Preskocit navigáciu

Boli sme účastníkmi prvej fázy Capable Logistician 2015 v Maďarsku


Boli sme účastníkmi prvej fázy Capable Logistician 2015 v Maďarsku

Nie je žiadnym tajomstvom, že po úspešnom medzinárodnom cvičení Capable Logistician 2013, ktoré sa uskutočnilo vo VVP VO Lešť v plnom prúde prebieha plánovanie obdobného logistického cvičenia u našich susedov v Maďarsku.
Predpokladaný tohtoročný júnový termín realizácie cvičenia (LIVEX) pod názvom Capable Logistician 2015 sa neúprosne blíži a v súvislosti s prípravou cvičenia sa v dňoch 26. -30. januára 2015 uskutočnila jeho prvá fáza - veliteľsko-štábne cvičenie Capable Logistician 2015 Table Top Exercise (CL15 TTEX) v Székesfehérvari v Maďarsku.
Veliteľsko-štábne cvičenie CL15 TTEX, ktoré malo za úlohu pripraviť kľúčový personál veliteľstva spoločnej logistickej podpornej skupiny (Joint Logistics Support Group - JLSG HQ) podľa štandardizovaných postupov pre CL15, sa zúčastnili aj dôstojníci Veliteľstva brigády bojového zabezpečenia Trenčín ( Ve bbz) kapitán Martin Rychtárik (Ve bbz), kapitán Radoslav Špiriak (Ve bbz) a nadporučík Miroslav Tomášik príslušník opravárenského práporu Martin.
Príprava kľúčového personálu bola zameraná na prípravu toku informačných procesov v rámci JLSG a metodické riešenie incidentov.
Cvičenie CL 15 bude slúžiť pre precvičenie a hodnotenie logistických jednotiek pre V4 EUBG 2016, do ktorých budú ako cvičiace jednotky zaradené aj vybrané súčasti brigády bojového zabezpečenia Trenčín.


Boli sme účastníkmi prvej fázy Capable Logistician 2015 v MaďarskuBoli sme účastníkmi prvej fázy Capable Logistician 2015 v MaďarskuBoli sme účastníkmi prvej fázy Capable Logistician 2015 v Maďarsku

Autor: kpt. Téglašiová - Ve bbz , Foto: Ve bbz - Dátum: 02.02.2015
Čítanosť: 6447
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share