Preskocit navigáciu

Generálporučík Peter Gajdoš privítal nového pridelenca obrany Rumunska na Slovensku


Generálporučík Peter Gajdoš privítal nového pridelenca obrany Rumunska na Slovensku

Prvý zástupca náčelníka GŠ OS SR generálporučík Peter Gajdoš sa dnes 17. februára na Generálnom štábe OS SR v Bratislave stretol s plukovníkom Horia Emanuelom Mociocom, pri príležitosti akreditácie do funkcie vojenského a leteckého pridelenca Rumunskej republiky v SR.

Počas stretnutia generálporučík Gajdoš vyzdvihol vzájomnú spoluprácu Ozbrojených síl SR a Rumunska, najmä v oblasti pravidelných cvičení, napríklad v multinárodnom projekte TISA, ktorého cieľom je poskytovať pomoc miestnemu civilnému obyvateľstvu pri zmierňovaní následkov živelných pohrôm v povodí rieky Tisa. Generálporučík Gajdoš zdôraznil aj spoluprácu ozbrojených síl SR a Rumunska v rámci Centier výnimočnosti NATO (NATO CoE EOD - Center of Excellence Explosive Ordnance Disposal a COE HUMINT - Center of Excellence Human Intelligence), ako aj štandardnú spoluprácu OS SR s Úradom pridelenca obrany Rumunskej republiky. V rámci spoločnej diskusie témou rokovania bola aj oblasť vojenského vzdelávania.

„Teším sa našej vzájomnej spolupráci, ktorá sa rozvíja nielen v dvojstrannej rovine, ale aj multilaterálnej v rámci členstva v EÚ a NATO. Verím, že vojenská spolupráca bude naďalej prispievať k udržaniu a rozvoju vzájomných vzťahov medzi našimi krajinami,“ povedal na dnešnom stretnutí prvý zástupca náčelníka GŠ Peter Gajdoš.

Prvý zástupca náčelníka GŠ generálporučík Gajdoš vyjadril presvedčenie, že spoločne nadviažu na vynikajúcu spoluprácu s predchádzajúcim pridelencom obrany a zaželal prichádzajúcemu vojenskému a leteckému pridelencovi Rumunska veľa pracovných a osobných úspechov na novom poste.


IIII

Autor: OOd NGŠ , Foto: MO SR - Peter Poldruhák - Dátum: 17.02.2015
Čítanosť: 6745
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share