Preskocit navigáciu

Generálmajor Macko zablahoželal významnému vojnovému veteránovi


Generálmajor Macko zablahoželal významnému vojnovému veteránovi

Pri príležitosti významných 93. narodenín generálmajora v.v. Jaroslava Klemeša, sa na začiatku tohto mesiaca v českej obci Průhonice konalo slávnostné zhromaždenie, ktoré zorganizovala organizácia Československá obec legionárska.
Genmjr. v.v. Jaroslav Klemeš je významný vojnový veterán 2. svetovej vojny a jedným z posledných žijúcich československých parašutistov, ktorí majú za sebou zoskok na území protektorátu.

V zastúpení náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl SR sa tohto slávnostného stretnutia zúčastnil 2. zástupca náčelníka GŠ OS SR generálmajor Pavel Macko, ktorý oslávencovi zablahoželal. Ako prejav uznania generálmajor Macko odovzdal generálmajorovi v.v. Klemešovi Pamätnú medailu náčelníka GŠ OS SR 1. stupňa, ktorú sa generálporučík Maxim rozhodol oslávencovi udeliť najmä ako vyjadrenie úcty a cti za zásluhy a činy, ako aj v rámci budovania vzájomných vzťahov s Českou republikou. Počas priateľského rozhovoru si generáli spoločne zaspomínali na mladosť, ktorú prežili v kráľovskom meste Skalica, kde obaja v rôznom období vyrastali.

V prítomnosti predsedu vlády Českej republiky Bohuslava Sobotku, náčelníka Generálneho štábu Armády ČR armádneho generála Petra Pavla a ďalších významných hostí, si generálmajor Klemeš prevzal Pamätnú medailu Československej obce legionárskej I. stupňa za celoživotný postoj, ktorým dokazoval svoje hrdinstvo vo vojne v radoch československého zahraničného vojska.


IIIIII

Autor: OOd NGŠ, ČsOL , Foto: ČsOL - Dátum: 20.02.2015
Čítanosť: 6474
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share