Preskocit navigáciu

M. Glváč: Na hrdinské činy našich vojnových veteránov nemôžeme nikdy zabudnúť, zaslúžia si našu úctu


M. Glváč: Na hrdinské činy našich vojnových veteránov nemôžeme nikdy zabudnúť, zaslúžia si našu úctu

Ministerstvo obrany dnes ocenilo účastníkov oslobodzovacích bojov pri príležitosti tohtoročného 70. výročia ukončenia 2. svetovej vojny. Vzhľadom na to, že pamätnú medailu dostane viac ako 330 ľudí, časť si svoje ocenenia prevezme vo štvrtok.

„Životné postoje a činy týchto ľudí, ktorých dnes a zajtra oceníme, sú pre nás ostatných hodné úcty, obdivu a uznania. Naša úcta ale patrí aj tým, ktorí už nie sú medzi nami. Ich rozhodnosť a vnútorná sila boli oveľa väčšie ako prirodzený ľudský strach, a preto im právom patrí toto ocenenie,“ povedal minister obrany SR Martin Glváč.

Ako ďalej zdôraznil, dnes a zajtra sa na ministerstve obrany stretnú ľudia, ktorí osobne prispeli k víťazstvu nad nacizmom a fašizmom. „Teraz je na nás mladších, aby sme na to nikdy nezabudli a vaše činy, hrdosť a odvaha zostali pre nás inšpiráciuou a morálnym základom aj do budúcich rokov,“ zdôraznil šéf rezortu obrany.

Ministerstvo obrany sa snaží čo najviac spolupracovať so samosprávami, štátnou správou, či ďalšími organizáciami na viacerých podujatiach, prostredníctvom ktorých si tento rok Slovensko pripomenie víťazstvo nad fašizmom. Celkovo si v rámci Slovenska prevezme pamätnú medailu 1715 odbojárov (vrátane ocenených v Bratislave), pretože ocenení budú všetci žijúci účastníci protifašistického odboja.


IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIVIVIVIV

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 11.03.2015
Čítanosť: 5397
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share