Preskocit navigáciu

Strážni anjeli ochraňujú žilinských špeciálov


Strážni anjeli ochraňujú žilinských špeciálov

 Škôlkari z partnerskej Cirkevnej materskej školy svätého Jozefa v Pezinku sa členom 5. pluku špeciálneho určenia, aktuálne si plniacim povinnosti v operácii Resolute Support v Afganistane, v tomto predveľkonočnom období postarali o veľmi milé prekvapenie -  poslali im kresby strážnych anjelov.

 "Srdečne vás všetkých pozdravujeme do ďalekého Afganistanu a posielame vám strážnych anjelov, aby vás ochraňovali počas vašej veľmi náročnej a často nebezpečnej práce", napísali škôlkari rukou riaditeľky Gabriely Podhorskej.

 Partnerstvo s materskou školou bolo nadviazané z iniciatívy súčasného veliteľa slovenského kontingentu v Afganistane podplukovníka Pavla Švelku v čase, keď bol príslušníkom Odboru Síl špeciálneho určenia Generálneho štábu OS SR, nadriadeného orgánu 5. pluku špeciálneho určenia.

 Pezinskí škôlkári v sprievodnom liste ďalej píšu: "Vieme, že bojujete za spravodlivosť a ochraňujete dobrých ľudí. Vieme tiež, že ste dobre vycvičení a že vás len tak ľahko niečo nezlomí. No pre istotu vám posielame strážnych anjelov, lebo ako sa hovorí, "istota je guľomet"! Dúfame, že sa každému ujde jeden strážny anjel a ak by sa náhodou neušiel, môžete si požičiavať."

 Škôlkári využili ako kuriéra náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Milana Maxima. Ten anjelov strážnych žilinským vojakom doručil osobne v čase nedávnej návštevy. 
  

v tejto súvislosti čítajte tiež:

- Generál Maxim: „Pripravenosť našich vojakov je vysoko hodnotená a to nielen po profesionálnej stránke.“

- Fotoreport: Náčelník Generálneho štábu Maxim navštívil Afganistan

 

 


Strážni anjeli ochraňujú žilinských špeciálov I.Strážni anjeli ochraňujú žilinských špeciálov I.Strážni anjeli ochraňujú žilinských špeciálov I.Strážni anjeli ochraňujú žilinských špeciálov I.Strážni anjeli ochraňujú žilinských špeciálov II.Strážni anjeli ochraňujú žilinských špeciálov II.

Autor: 5. pšu - kpt. Mário Pažický , Foto: SLOVCON a 5. pšu - kpt. Mário Pažický - Dátum: 02.04.2015
Čítanosť: 26963
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share