Preskocit navigáciu

Kvapka v mori


Kvapka v mori

Bosna a Hercegovina – krásna, no zároveň smutná krajina, plná kontrastov. Na jednej strane krajina s nádhernou prírodou a vrúcnym obyvateľstvom. Na strane druhej krajina mnohých obyvateľov žijúcich pod hranicou chudoby a biedy, ktorí nedokážu pre svoje deti zabezpečiť ani tie najzákladnejšie potreby pre „normálny“ život.

Jednou z organizácií, ktoré sa snažia vliať ľuďom aspoň iskierku nádeje je aj regionálna organizácia Červeného kríža vo Foči. Je úžasné sledovať ako sa zopár nadšencov snaží bojovať s osudom navzdory všetkým prekážkam.

A aj práve preto sa príslušníci slovenského styčného a pozorovacieho tímu (LOT) vo Foči rozhodli pomôcť. Zorganizovali finančnú zbierku, ktorú venovali regionálnej organizácii Červeného kríža vo Foči zastúpeného pani Snjezanou Kovac. Pracovníci Červeného kríža za pomoci príslušníkov LOT zabezpečili nákup základných životných potrieb ako sú potraviny, hygienické potreby a šatstvo pre jednu mladú rodinu, ktorá sa nie vlastnou vinou ocitla v sociálnej núdzi. Túto pomoc v sprievode pani Snjezane Kovac odovzdali dňa 23. marca 2015 veliteľ LOT Foča major Jozef Trochan a veliteľ tímu kapitán Andrej Kukla rodine v Popovom Moste.

Snáď sa touto symbolickou „kvapkou v mori“ podarí docieliť, aby nádej zomierala posledná.


IIII

Autor: veliteľ SLOVCON EUFOR-ALTHEA pplk. Ing. Róbert Michalík , Foto: SLOVCON EUFOR-ALTHEA - Dátum: 01.04.2015
Čítanosť: 5989
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share